Hotel “Fjord” sa okolinom danas karcinom Kotora u budućnosti rizort za relaksaciju

0
ruševni nekadašnji hotel "Fjord"

Dijana Vučinić

Dijana Vučinić

Ovogodišnji Kotor APSS – međunarodne škola arhitekture segment Kotor Arta ulazi u finiš.

U prostoru nekadašnjeg austrougarskog zatvora u Kotoru od 9. do 19. jula arhitekte i studenti arhitekture iz različitih zemalja svijeta ove godine su se bavili aktuelnom temom ne samo kod nas nego i u svijetu, a to je redefinicija rizorta kao turističke destinacije.

Dijana Vučinić, programaska direktorka Kotor APSS-a je za Skala radio kazala da su rizorti, kao mjesto odmora i rekreacije aktuelni, posebno u zemljama koje imaju jako razvijen turizam i poslije jedne ere all inclusive rizorta koja polako izumire, sada je vjeruju stručnjaci iz ove oblasti, pravi trenutak za osvrt i mehanizme za redefiniciju onoga što jeste rizort danas.

Arhitekte i dalje zanima hotel “Fjord” u Kotoru kao neuralgična tačka, a sama zona na kojoj će se primijeniti novi modeli rizorta će upravo biti industrijska zona oko hotela “Fjord”.

Vučinićeva vjeruje kako nam je kazala da će neki budući hotel “Fjord” biti onaj inkubator koji će pokrenuti novi život u Kotoru i koji prema njenim riječima može da iznese jednu potpuno novu turističku, gradsku i urbanu scenu u Kotoru.

Konačni rezultati radionica koje su okupile studente iz Crne Gore i svih strana svijeta, Meksika, Floride, Toronta i većeg dijela Evrope će biti prezentovani danas i sjutra u okviru panel diskusije sa zaključcima sa radionice.

Velika konferencija je sjutra u bazenu nekadašnjeg hotela “Fjord” na kojoj će učestvovati poznata svjetska imena iz oblasti arhitekture i biće, kazala je Vučinićeva, zanimljiva ne samo za usko stručne, već i za širu javnost.

Konferenciju će otvoriti Branimir Gvozdenović, ministar održivog razvoja i turizma.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]