Hraniteljstvo, imperativ Centra za socijalni rad i u 2014.

0
djeca naša najveća radost

Vasko Todorović

Vasko Todorović

U kotorskom Centru za socijalni rad  hraniteljstvu će i u 2014. godini biti posvećena posebna pažnja, a na to obavezuju i evropski zakoni i uzusi.

Hraniteljske porodice su i u perspektivi porodice koje treba da budu osnovni nosioci smještaja i brige za djecu koja su ostala bez roditeljskog staranja.

Cilj je da se u budućnosti gase instutucije, a djeca bez roditelja osjete toplinu doma u porodicama, kazao je za Skala radio Vasko Todorović, direktor Centra za socijalni rad u Kotoru.

Novina od iduće godine je novi informacioni sistem socijalnog staranja u okviru kojeg će postojati i socijalni karton, koji treba u dogledno vrijeme da saživi i bude sastavni dio rada svih centara u Crnoj Gori.

U kotorskoj opštini trenutno se za nesrodničko hraniteljstvo pripremaju dvije porodice, podsjetio je Todorović, vjerujući da će one biti spremne tokom naredne godine.

Srodničkih porodica je šest, a i u buduće će Centar za socijalni rad u kontinuitetu propagirati ideju da svakom djetetu treba dom.

Novi pravilnik o hraniteljstvu je u pripremi i on će dati nove stimulativne mjere za dalji razvoj hraniteljstva, zaključio je Todorović.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]