Hrvatsko nacionalno vijeće Crne Gore šalje novčanu pomoć za stradale u potresu

0

Uz poruke potpore državnom vrhu i prikupljenu pomoć u hrani, odjeći i higijenskim potrepštinama, koji su poslani početkom januara 2021., Hrvatsko nacionalno vijeće Crne Gore, danas šalje prvu novčanu donaciju stradalnicima u Petrinji i okolici, saopšteno je iz Vijeća.

“Hrvatsko nacionalno vijeće Crne Gore pozvalo je odmah nakon razornog zemljotresa 28. 12. 2020. sve ljude dobre volje da se pridruže HNV-u u akciji prikupljanja novčanih sredstava za stradale u potresu u Hrvatskoj, kako bismo im, pored moralne potpore, doniranih sredstava u odjeći i hrani, pružili i izvjesnu novčanu pomoć”, poručuju iz Vijeća.

Novčane donacije mogle se uplatiti na broj žiro-računa Hrvatskoga nacionalnog vijeća u Crnoj Gori: 530-15509-46, sa obaveznom naznakom, za Petrinju ili za pomoć Petrinji.
Akcija prikupljanja novčane pomoći trajala je od 29.12.2020. do 15. 1. 2021.

“Pravni subjekti i fizička lica ukupno su uplatili 6. 825,00 eura, na koji je iznos Vijeće dodalo 1.000 i ukupno uplatilo 7.825,00 eura na račun Ministarstva financija Republike Hrvatske namijenjen stradalima u potresu”, dodaju iz Vijeća.

Hrvatsko nacionalno vijeće Crne Gore zahvalilo se svim ljudima dobre volje koji su izvršili uplate i time se pridružili ovoj humanitarnoj akciji u ovom teškom trenutku za građane stradalih područja Hrvatske.

“Neka naša solidarnost ulije nadu i ustrajnost u ovim teškim vremenim”, poručuju Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]