https://www.pobjeda.me/clanak/krivokapic-ustolicenjem-joanikija-vlada-dokazala-posvecenost-vrijednostima-eu

0

Vlada Crne Gore naložila je Upravi za katastar i državnu imovinu da bude izvršena ispravka upisa Cetinjskog manastira, tako što će pravo svojine sa Prijestonice Cetinje biti vraćeno na Državu Crnu Goru.

Portal Analitika imao je uvid u zaključke koji su juče proslijeđeni Upravi za katastar i državnu imovinu, a koje potpisuje generalna sekretarka Vlade Žana Praščević – Milačić, inače supruga poslanika desničarske stranke Prava Crna Gora Marka Milačića.

“Nalaže se Upravi za katastar i državnu imovinu da odmah i bez odlaganja izvrši ispravku upisanog nosioca prava svojine na način što će umjesto Prijestonice Cetinje… vratiti upis na Državu Crnu Goru”, navedeno je u dopisu.

Dok manastir, prema nalogu Vlade, ne bude prepisan na državu, iz Krivokapićevog su kabineta zatražili da u posjedovni list bude unijeta zabilježba, kojom će biti zabranjeno otuđenje.

“Nalaže se Upravi za katastar i državnu imovinu da odmah i bez odlaganja izvrši zabilježbu zabrane otuđenja i opterećenja u “G” listu Lista nepokretnosti broj 915 KO Cetinje 1, i to na svim katastarskim parcelamado okončanja postupka promjene upisa”, stoji, između ostalog, u upućenom dopisu.

Pomenuti nalozi upućeni su vršiocu dužnosti Uprave za katastar i državnu imovinu Koči Đurišiću.

Sve se dešava u susret današnjoj sjednici Skupštine Prijestonice Cetinje, na kojoj odbornici treba da odlučuju o inicijativi građana da taj objekat bude ustupljen Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi.

Podsjetimo, Cetinjski manastir trenutno pripada Prijestonici Cetinje, u obimu prava svojine 1/1.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je skala@t-com.me.