Humanitarna akcija “Sunce u pelenama”

3

Shopping Centar “Kamelija” iz Kotora i NVO “Šjore od mota” pokrenule su humanitarnu akciju “Sunce u pelenama” za pomoć porodilištu Opšte bolnice u Kotoru.

Sunce u pelenama - akcija na ulazu u grad (foto R.Milić)

Akcija sunce u pelenama

sa akcije

Akcija je počela 31. marta, a završava se 21. maja velikim humanitarnim balom na Citadeli (terasa diskoteke “Maximus”) u Kotoru.

U sklopu projekta planirane su mnogobrojne aktivnosti,a cilj je da se prikupi 19.000 eura, koliko je potrebno da se postavi eloksirana bravarija na 44 prozora i dvoje vrata u porodilištu.

Otvoren je i žiro račun kod Podgoričke banke Societe Generale Group 550-13114-26 kako bi svi građani i firme mogli da učestvuju u akciji.

Humanitarna akcija  “Sunce u pelenama” prva u nizu uspješno je protekla u subotu 31. marta ispred glavnih gradskih vrata.

“Danas ne kuvam, pomažem porodilištu” naziv je  akcije u kojoj su žene građanima dijelile paštu i sakupljale pomoć.

Prema riječima aktivistkinja, Kotorani su više nego dobro prihvatili ovu prvu akciju i pokazali huimanost.

I u nastavku biće još originalnih akcija, sportskog i muzičkog karaktra.

Velika gradska tombola organizovaće se 7. aprila, a mališani  dječijih vrtića “Radost” će šarati uskršnja jaja koja će se prodavati na istom mjestu po simboličnim cijenama kao njihov doprinos.

3 KOMENTARI

  1. Bravo, svaka cast na ideji i akciji! Ova skatula sa parama trebala bi da stoji u vrata od grada sve do 21.maja, s tim da je neko cuva, naravno:-))), inace bi pasala! Da skatula bude tu od 9 do podna ili ure svaki dan, i da svaki gradjanin koji udje u stari grad ubaci jedan jedini euro! Koliko ih na dan uđe i izađe iz onih ili ovih razloga, do 21.maja sakupilo bi se i više od potrebnog. A evo prilike i za naše čuvene ugostitelje da pokažu humanost, sada i ovdje! Neka se odreknu jutarnjeg ili večernjeg prometa jedan jedini dan i pomoći će ovu lijepu i humanu akciju. Neće im ništa biti za taj jedan dan, tj.pola dana, a mogli bi isto tako i drugi privatnici, trgovci, prevoznici, advokati, Bogu hvala ima ih Kotor za izvoz! Ako mogu oni koji imaju manje, mogu i oni koji imaju više i imaju dosta. Ipak je to akcija za naše najmlađe, za našu nadu i budućnost. Još jednom, organizatorima akcije SVAKA ČAST!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].