Humanost sekretarke Udruženja paraplegičara Kotor

2
Ljuba Šljuka šije zaštitne maske

U danima kada “svaka mala pripomaže” i kada se ljudi humanošću takmiče u borbi protiv korona virusa, bilježimo i primjer gospođe Ljube Šljuke koja iz invalidskih kolica šije maske za svoje sugrađane.

Ljuba je sekretarka Udruženja paraplegičara opštine Kotor.

Inače, Ljubu ste svakodnevno mogli naći u ovoj kancelariji, u kojoj uvijem ima atmosfere i topline za osobe sa invaliditetom ali i brojne prijatelje i sugrađane.

Kako smo zatvorili kancelariju, jer se moramo odgovorno odnositi prema svim uputstvima i pravilima nadležnih u našoj državi, odlučila sam da u svom stanu šijem maske i od juče sam podijelila više od 30 komada, priča Ljuba za Skala radio.

Mnoge sam čula kako kažu da ne mogu doći do maski i rekla sam sebi: POMAŽI.

Materijal su mi ponudile sugrađanke Dragana Knežević i Dijana Dika Saveljić, a u šivenju maski joj se pridružila Senka Jovanović, koja to radi u svom stanu.

Na kraju razvovora sa Ljubom, kojoj nije do medijskog eksponiranja, i više bi voljela da ovo  nijesmo ni objavili, kazala je da je i na nas iz Skale mislila, svjesna da i mi teško dolazimo dolazimo do maski, ali da su nam neophodne zbog prirode posla kojim se bavimo.

Ima li veće nagrade od zadovoljstva dobro obavljenim poslom, pitamo se.

Humanost je za Ĺjubu nešto što se podrazumijeva.

Optimizam iz kolica ova hrabra i humana žena prosto dijeli sa svojim sugrađanima. Njoj je kultura hrana koja jož život čini snošljivim i bez koje ne bi mogla. Zato je vidimo na svakoj kulturnoj manifestaciji kojih u Kotoru zaista ima.

Na kraju razgovora dala je broj telefona za sve one koji masku a potrebna im je.

Ljubu Šljuku možete zvati na broj 069 451 685.

2 KOMENTARI

  1. Topla priča.
    Pozdrav za humanu gispođu i apel da se čuva i ostane doma da nam šije i pomaže!
    Hvala

  2. Vise vrijedi saka dobrote nego vreca mudrosti. Bravo za moju drugaricu Ljubu. Ljuba posjeti i svaku manifestaciju u H. Novom koju organizuje Udruzenje Zrak sunca. Pozdrav za Ljubu, Skala radio i Kotor

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]