Husein Bato Dukaj, s one strane duge

10
Bato Dukaj

Hodao je na rukama, dubio na glavi, imao dva tri neba prepuna ptica, za najmlađe posebno, jer je i sam bio dijete ispred rediteljske kamere i iza nje, u čiji kadar je smještao pozorišne kotorske festivale i bio na samom rođenuju ove dječije fešte.

Čim se Bato krajem juna pojavi u Kotor, znak je da je sunce odskočilo i pokazalo koliko je sati.

Sa njima je brojio ure na svakoj pjaci i pjaceti, skalama, portunima, kaniželama, citadelom i tvrđavom, prirodnim pozornicama Kotora grada, dok im se ne zavrti šareni ringišpil u glavi.

Kada bi se ugasila svijetla pozornice i umjetnička družina otišla iz Kotora, Bato bi  još ostajao da sa prijateljima zore dočekuje pjesmom, da morem umije ogromnu dušu u koju je stajao drevni grad i njegovi mali i veliki ljudi.

Brojio je i prve skale našeg programa i poručio nam tada “Skalaši samo gore da se penje i ne pada“.

Svoju je životnu skalinadu prošao na ovom, ali će na onom, s one strane duge, Bato režirati nove priče i ovoga jula nas po ptici pozdraviti.

“Umiri se vječiti nemire” i neka ti je lak san.

Tvoji prijatelji iz Skala radija.

10 KOMENTARI

  1. Otišao je častan lik, uz kojeg su odrastale generacije…..
    Čovjek sa velikim srcem i ogromnom dušom, koji je u svojim emisijama, usadio u nama svima, dio duše djeteta i kroz snažne emocije neprolaznost vremena njegovog rediteljskog stvaranja.
    Neka počiva spokojno kako je i zaslužio.

  2. Ode i ti. Tamo sa Đonijem Hodzićem sjetite se ludovanja . Mi ćemo popiti dvije za duše vaše djetinje!

  3. Addio Bato, sanjaj najljepse snove i pozdravi sve s one strane duge, Pamticemo te po dobru i osmjehu, bio si učinjen i odan prijatelj. Spokojan san i vidimo se svi tamo jednoga dana, zavisi kako nam je upisano u veliku knjigu opstanka…

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].