I dalje na snazi restrikcija vode u Kotoru, do viših kota cistijernama

1
Voda zaslanila

Iz gradskog Vodovoda i danas informišu o restriktivnom planu vodosnadbijevanja na području kotorske opštine.

Zbog zaslanjenja u izvorištima Tabačina i Orahovac, smanjene izdašnosti izvorišta u tunelu “Vrmac”, te zbog nemogućnosti dobijanja potrebnih količina vode iz sistema Regionalnog vodovoda, osim noćnih, uvedene su i dnevne restrikcije na području kotorske opštine.

Škaljari, Muo, Prčanj, Stoliv i Risan neće imati vodu od podna do 16 sati.

Dobrota, Ljuta i Orahovac bez vode će biti od 16 do 20 sati, dok će Kostanjica, Morinj, Lipci i Strp ostajati bez vode od 9 do 13 i od 18 do 23 sata.

Iz Vodovoda apeluju na građane da imaju razumijevanja za novonastalu situaciju i da racionalno troše vodu.

Na pitanje Skala radija, kojem su se obratili potrošači gornjih Škaljara uz konstataciju da više od deset dana nemaju vode, Dragan Roganović, direktor Vodovoda je kazao da voda koja se puni u rezervor za ovo područje ne može stići do pojedinih djelova.

Stoga Roganović poziva građane koji nemaju vodu na najvišim kotama u gornjim Škljarima da se jave Vodovodu kako bi im bile upućene cistijerne pitke vode.

1 KOMENTAR

  1. …lokalnog i Regionalnog vodovoda Kotor ima vode….Ove godine u Kotoru se desio vrlo neuobičajan problem da je voda u oba glavna izvorišta u Tabačini i Orahovcu od 19.jula ove godine(zapamtimo ovaj datum 19….?!) ZASLANILA tako da se ova IZVORIŠTA od TADA ne KORISTE za vodosnadbijevanje…”?! I nije to sve,jer “guslar-gusla” i dalje :”….da je ZAHVALJUJUĆI politici Vlade C.G.(ne i narodu i njegovim-eurićima…sve istaći pred listopadne izbore-2016)…koja je uložila velika novčana sredstva u…Regionalni vodovod-i i stvoren preduslov POVEĆANJA KVALITETA ŽIVOTA u KOTORU…”?! Usput “guslar”-potvrđuje…”da će turistička 2016 godina biti REKORDNA bar kad je Kotor u pitanju…”?! E bo…rekord do rekorda od 19.jula do 29.avgusta.2016(40 dana-četrdesnica…)-dok bješe turista VODE iz vodovoda (Regionalnog) bješe rekordno brez “restrikcija”…”?! Da zaključimo..odoše turisti-zaslani Regionalni vodovod-jer u njega umjesto eurića(dugova) lokalnog vodovoda-preseka se-preli se slana voda iz Tabačine i Orahovca…što je zahtijevalo da se uvedu “sankcije” narodu…da manje troši-pije “regionalnu-skadarsku vodu”-koju će na ultimu da plati tamo ON isti(prevareni narod)…u protvnom ostaće brez plata onih 180% NEUPOSLENIH partijskih GLASAČA..iz JKP vodovod i kanalizacija…”?

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].