Idemo dalje, sa pramca Boke u svijet!

9
Slavko Mandić

 

Danas Skala radio slavi 15 godina postojanja.

Možda je vrijeme da se osvrnemo iza, da pogledamo što smo to i kako radili u proteklom periodu. Neću koristiti priliku da govorim o uspjesima, jer je u vremenu opšteg moralnog posrnuća, važno bilo opstati. Ali ne i najvažnije. Zato s ponosom ističem da ni jednog jedinog dana nijesmo odstupili od uvjerenja koje nas je 2002. godine opredijelilo da krenemo u neizvjesne vode nezavisnog novinarstva. I to ne slučajno, jer je politika te godine, baš kao i ove, uplela prste u medijsku scenu. Tražila je poslušnike koji će sprovoditi njene naume i biti njena produžena ruka. I našla ih je. I tada i danas.

Mi nijesmo prihvatali ucjene. Nije nas brinulo nastojanje pojedinaca ove, ali i onih iz  prethodne vlasti da učine sve kako bi nestali sa medijske scene Kotora i Crne Gore. Nije im uspjelo i nikada neće. Oni su slabi i nemoćni, a nama je istina vrhovna vodilja. To je naš pravac i naš put kojim koračamo dostojanstveno i hrabro, svjesni koliki smo trn u oku i buva u debelom uhu onima koji se poštapaju klevetama, lažima i uvredama.

Skala radio gleda u lice svima. Otvoreno i bez zazora. Upravo zbog činjenice da nas okružuje skučena društvena i ljudsku svijest koja, na žalost njedri iskrivljene vrijednosti prikazujući ih kao jedini kvalitet.

Danas svi mi iz Skala radija možemo svakome pogledati otvoreno u oči. Zato što smo otvoreno govorili o brojnim problemimama. Što se nijesmo libili da udarimo i na one društvene pojave od kojih zaziru i mnogo moćniji od nas.

Razotkrivali smo korupciju, govorili i pisali o izvanzakonskim djelovanjima visokih političkih dužnosnika. Jasno smo ustajali protiv nerada, javašluka i obesmišljavanja naših vrijednosti, državnih organa i lokalne administracije.

Branili smo vjekovne tekovine Kotora i Crne Gore i to ćemo raditi dokle god budemo postojali.

Senzacionalizam, skandali, prostote i laži, izokrenute informacije, male, kržljave i provincijalne priče i ćakule nijesu predmet rada niti razmišljanja ovog medija.

Nekada je mnogo teže govoriti i otkrivati, istražiti i aplaudirati dobroti ljudskoj, podvigu, jačini karaktera, hrabrosti.

Znamo da je muka čuti istinu o lošim poslovima, kalkulantima i politikantima, ali nam je njihovo razotkrivanje i razobličavanje bio i biće zadatak.

Dakle, hrabro u “našemu malome mjestu” u kome svako svakog poznaje, a malo ko se baš usudi u oči i brk.

Skala je upravo prepoznatljiva po otvorenom glasu u borbi za pravdu i to nam je motiv više da se ne osvrćemo na male.

Nema ljepšeg osjećaja od zadovoljstva dobro obavljenog posla, pa nam upornost uz česte prozivke odgovornih u cilju rješavanja dnevnih problema u gradu donese olakšanje, a od slušalaca priznanje i zahvalnost.

Pogledom u budućnost, zajedno sa našim slušaocima i svima vama koji nas podržavate, danas smo pustili u rad muzički internet Skala radio koji se može slušati na svim meridijanima zemljine kugle. On nudi stare i nove hitove, domaće i strane 80-ih i 90-ih godina.

Danas smo pustili i potpuno novi portal, koji ćete moći da otvarate na vašim androidima i ajfonima.

U planu su i nove polusatne emisije u toku jutarnjeg programa o važnim pitanjima za naš grad i državu.

I naravno, ono što uvijek za kraj kažem: Slušajte Skalu za vaše je dobro i od prije tri godine pozdrav za Kseniju, princezu od Crne Gore.

Slavko Mandić

 

 

9 KOMENTARI

 1. ..”češljajući rubriku “O nama”(u pomanjkanju rubrike-“Arhiv”?)-nalećeh na tvoj napis-svezan za septembar.2002 godine,koji počinje sa…”Promjenom vlasti u kotorskoj opštini od 15.jula.2002.godine,stvaranjem koalicije LIBERALNOG SAVEZA Crne Gore i Promiloševićevog BLOKA-ZAJEDNO za JUGOSLAVIJU,mimo VOLJE birača(e da su- no nijesu no gluoprdo slabovidi glasači!) PRVI na UDARU došli su MEDIJI…”?Pitam se,po kozna koji put(?),falati gospode-znašli ,bar,ti-ja ne znam kad su se BIRAČI-GLASAČI (bar kotorski) pitali i svojim GLASOVIMA ODREĐIVALI ko će da VLADA Kotorom i dalje prema ovim SVETIM gore BRDIMA?
  Možda ti Slavko Druže Mandiću,pamtiš-mlađi si,ja ne, brez da lažem sebe…koji se još nijesam “OBRLJA”-na glasačko mjesto-brez onda kad sam GLASOVAO-(nisam birao-jer i onda se kralo /ka i danas/ 90 godine pasanoga XX vijeka)-SEBE za NARODNOG POSLANIKA-kao kandidat SSRN-Kotor..i glat “izgubio” za svega 77 glasa -u “Petoselicu-Zagora Krimovice”?..Nota bene-jedino mjesto đe sam “DOBIO”-zahvaljujući “Marici i Ivici”( KOMANDA-štab u kuću.. BIŽANTA?)-“PRVOBORCIMA-NOSILICE..spomenice TREĆEG SRPSKOG USTANKA”-na teritoriji opštine Kotor-do i od 13.januara.1989.godine…?!…I da ne duljim dalje-predlažem ti Dragi Slavko Druže Mandiću..da za moju dušu “PUŠTIŠ” iz “Arhive Skala Radia-Kotor “PONEŠTO” zanimljivo u pasani period od 2002 do 2016.godine..svezano za PITANJE..:” Đe su DANAS i čime se “BAVI” ova EPOHALNA VRLA KOALICIJA..”L/ele/ S/ada/ C/rnoj/ G/ori/…sa i brez P/romiloševićevog/ B/rloga/ Z/ajeb… Jugoslaviju”?!…Zdreli šipkovi i kostanji..jesen stiže i donosi glase..iz “Arhive Skala Radia-Kotor”-svome narodu-čitateljima i gledaocima..iz pasnih vemena ZASTIĐA..?!

  Na ultimu od ultime-VAMA mojim SKALAŠIMA još jednom SRETAN ROĐENDAN-DAN 15.septembra…SVJETSKI DAN DEMOKRACIJE…koji je proglasila Generalna Skupština Ujedinjenih Naroda-2007.godine! Ipak, mora se priznati-bili ste (pomalo) preteče-gatajući(2002.godine?) i spoji ste i našu prošlost i našu budućnost-naših predaka..? Za napredak i prosperitet našega potomstva..kojem niste još DALI ŠANSU..da “UMRLE” sahrane po (demokracki!) ZASLUGAMA..?

 2. “…jer je politika te godine, baš kao i ove, uplela prste u medijsku scenu. Tražila je poslušnike koji će sprovoditi njene naume i biti njena produžena ruka. I našla ih je. I tada i danas.(…) Ako dopustite, samo bih citirao jedan isječak (da ne bismo kazali – segment) iz teksta.

 3. POBRKANI LONČIĆI-NA JUČERANJI DAN-DAN OSOBENE NEZAVISNOSTI I MEĐUNARODNOG DANA demokracije…Dan ,na koji se zna ko “vlada Kotorom i kako se zovedu i kojima se svega i svašta podmeće-uvaljuje-privaljuje-a oni -u najmanju ruku- nisu GORI no ONIZI koje moj Slavko Drug Mandić-ne pominje (ni po imenu ni po prezimenu-ni po nađevu-zašto?)niti je pominjao u pasanije 15 godina…Ali kaže da “zna”…da su-da će “Braniti-Branili smo vjekovne tekovine Kotora i Cne Gore i to će mo -ćete će..raditi dokle gođ budemo živi…”?! Krasno-fino-iskreno i da se nikad ne zaboravi..”DA SU VJEKOVNE TEKOVINE Kotora i Crne Gore..i ONA SRAMNA ABlejanja i RIKA U KONTRAREVOLUCIJI 1988/1989..u NARODU POZNAT-ISTORIJA ZAPISALA KAO “TREĆI SRPSKI USTANAK ZA SPAS SRPSTVA I KOSOVA”…KOJI JE POČEO U TITOGRADU 20.avgusta.1988.godine..via 18.septembra 1988.godine-Nikšiću-i 7.oktobra.1988-u Titogradu..u prisustvu stotine hiljada obadalih grla govedi i magaraca-od planina pa do mora od Ulcinja do Novoga..!!! A VRHUNAC “POBJEDE I SPAŠAVANJA SRPSTVA I KOSOVAO”-VJEKOVNA TEKOVINA…onih koji se i dan danas upliću..u sve PORE NAŠEGA ŽIVOTA I”OKOVANE MEDIJIMA”-OVIH NA VLASTI ..JE NEZAOBILAZNI 11.JANUARA.1989 GOIDNE-KAD JE PALA TITOVA JUGOSLAVIJA-U TITOGRADU-SA PROSLAVOM U POVODU “SPASA SRPSTVA…”-U KOTORU NA DAN 13/14 JANUARA.1989 Godine..rekoše đeci-da je to “stara srpska godina”…?
  Sve nam kaza Slavko Druže Mandiću-ali “preleti” preo “STEĆAKA” koji su te godine VLADALI Kotorom i Crnom Gorom-a koji DANAS (liši Boke-pod PROVOM Skala Radio Kotor-Boka od Veriga do Veriga ispod “plantaža banana”..na pjenu od mora uživajuću na “VIDIKOVCU”-na izdisaju naše mile Boke-za kojom vapi UNESKO-da je spasi..od pogroma onih- NA VLASTI BREZIMENIH-ZA RAZLIKU OD OVIH DANAŠNJIH POD “PUNIM IMENIMA I PREZIMENIMA”?)- su se još davne 1988/2002/2017 “upleli u vijenac-očuvanja” VJEKOVNE TEKOVINE Kotora i Crne Gore…

 4. Srećno Skala, drugari naši 🙂 Srećan Vam rođendančić 😉
  115 godina da slavimo zajedno !
  Samo uspjehe i pohvale da nižete .., a mi ćemo da Vas volimo i slušamo kao i do sada.

  S r e ć n o i samo naprijed !

 5. Iskrene čestitke za 15 – ti rođendan Radio ” Skala “. Redovni
  sam slušalac i povremeni učesnik programa, koji svojim sadržajem
  opravdava petnaest godina svog postojanja. Mnoga saznanja slušalaca,
  potvrda su tema kojima se bavi ” Skala “. A, i prilika , da se njihova
  riječ čuje.

 6. Ti si bas iz bačve jado. Ne umiješ čestitat jubilej. Ne obrćite se Skalo na ovakve jade. Samo uspravno kao i do sad. Sretno bilo i jos godina sto!!!

 7. Srećan vam ulazak u pubertet i da nam što prije odrastete što se tiče slobode govora i komentara na vašem od naših para privatnom radiu.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]