Igor Mayer: Ocean Lava Montenegro 2017. triatlon trka može da počne

8
Igor Mayer, direktor Akademije Mayer otvara sportsku feštu

Igor Mayer

audio: Igor Mayer

Pod zvonicima katedrale Sv. Tripuna u Kotoru, večeras je svečano otvorena Ocean Lava Montenegro 2017. triatlon trka, koja je okupila blizu 400 takmičara, tj.400 delegacija.

To znači da je u Kotoru oko 2000 gostiju iz 30 zemalja svijeta, od Amerike, Velike Britanije, Švedske, Danske, Španije.

Uz crnogorsku himnu, koju je izvela muške klape Assa Voce iz Podgorice i kotorske mažoretke “Fešta”, prisutne triatlonce, građane Kotora, goste i organizatore akademije Mayer pozdravili su potpredsjednica opštine Kotor Ljiljana Popović Moškov i direktor Turističke organizacije Mirza Krcić.

Organizator, čovjek koji je stvorio ovu manifestaciju, direktor Akedemije Mayer Igor Mayer kazao je, ne skrivajući emocije da je prošle godine na kraju trke kazao “hvala ti grade moj”.

“Privilegija je biti građanin Kotora i odrasti na njegovim pločnicima i ulicama. Ali to ne znači da svi ne možemo i da svi ne moramo da sanajamo samo veliko. Poslije skoro devet mjeseci rada  moja porodica i ja učinili smo sve što smo mogli da se ova trka održi”, poručio je on.

“U nedjelju 14. maja u 7 sati, kada krene start trke, sve staje u 4 do 5 sati. Vidjećemo što smo uradili, ali ono što je najvažnije je da živim svoj san”, kazao je Mayer, praćen burnim aplauzom brojnih sportista i sugrađana.

On je zamolio za sjutra veliki osmeh koji je potreban svima, od učesnika do volontera, građana Kotora i gostiju za dobru energiju kako bi se za godinu ponovo vidjeli u ovom gradu.

Ovaj sportski spektakl podrazumijeva 1,9 km plivanja, 90 km vožnje biciklom i 21 km trčanja.

Nedjeljni sportski dan počeće na ispražnjenom parkingu ispred Šoping centra “Kamelija”, u tzv. zoni tranzicije, gdje će biti parkirano preko 300 veoma lijepih bicikala koji se koriste u triatlonu.

Start trke je na žutoj plaza, kod otvorenog bazena gdje počinje plivanje.

Svaki takmičar, poslije završenog plivanja trči u zonu tranzicije i preuzima bicikl za 90 km vožnje cijelim zalivom.

Vozi se do Kamenara, gdje je okret, a sljedeći je okret između Bajove kule i Orahovca, ponovo nazad za Kamenare, pa za Kotor.

Trku će pratiti oko 100 volonetra iz Kotora i brojni mediji.

Prisustvo je najavila i ekipa jedne od najvećih sportskih redakcija na svijetu, Sky sport.

Na dan trke je kompletan saobraćaj u zalivu na relaciji Kotor – Kamenari zatvoren u sljedećim terminima:

magistralni put M-2, dionica Kotor – Sv. Stasije od 7:20 do 8:10 i od 9:50 do 11:50 sati.

magistralni put M-2 dionica Kamenari-Kotor od 8:00 do 10:30

magistralni put Vilusi – Grahovo-Lipci, priključenje u Lipcima od 8:00 do 10:30 sati.

Donji put Sv. Stasije – otvoreni bazen od 9:00 do 15:00 sati.

mažoretke "Fešta" uljepšale svečanost
interesovanje nije izostalo

8 KOMENTARI

  1. Kotor samo uspjeh ne prašta.
    Igor koliko ga poznajem ne radi za nagrade. Najveća mu je dobro obavljen posao.U tome se razlikuje od mnogih. Zato mu i ide. i vazda ga i u svemu pratio uspjeh.

    • kako je dobar onaj film “o pokojniku sve najbolje”, a tek “balkanski spijun” ! Bilo je i po kotoru tih koji misljahu za sebe da su velika gospoda, a oni ono drugo. Pa oni oko njih im se klanjaju pa i oni misle da od njih im gospostvo prijanja. Kako dirljivo pa ponizno, da, da, da. A sirotinja oko njih boranija odvratna. A oni ruku vode onoj velikoj kuci sto sad je u Pg. Teret ta gospostina brate, muka od te glume.

  2. …..samo ne znam čemu promjena u slovu prezimena ?
    U školi si bio sa J a sada sa Y !
    Meni to vonja na ove pomahnitale nove tokove u svemu. Samo da smo što dalje od Jugice , makar to bila slova koja smo koristili.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]