Igor Popović: Kotorska policija čini sve da rasvijetli nedavnu pucnjavu u Kotoru

7
Igor Popović

Igor Popović

Povodom učestalih mafijaških obračuna koji su se u posljednje vrijeme manifestvovali oružanim napadima u Kotoru, novinarima se obratio šef kotorske policije Igor Popović.

On je kazao da službenici Odjeljenja bezbijednosti Kotor, u koordinaciji sa nadležnim tužilaštvom intenzivno rade na rasvjetljavanju događaja od prije dvije večeri kada je pucano na Miloša Radonjića (30), kao i druga dva pokušaja ubistva ovog lica u prethodnom periodu.

Popović je naveo da su, u cilju rješavanja ove situacije angažovani i drugi potrebni kapaciteti Uprave policije Centar bezbijednosti Herceg Novi i Sektor kriminalističke policije.

Šef kotorske policije je naveo aktivnu i kvaliettnu komunikaciju sa tužilaštvom.

On je naglasio da se preduzimaju ne samo preventivne već i represivne mjere i radnje i da se aktivnosti na rasvjetljavanju nedavnih događaja odvijaju u dobrom pravcu.

Popović je kazao da istraga napreduje u dobrom pravcu i da upravo zbog toga ne može više govoriti o detaljima.

Činjenica je da su ovi i prethodni događaji izazvali uznemirenost javnosti, što je, po riječima Popovića razumljivo jer su se dogodili na javnim mjestima.

Srećom, niko nije povrijeđen, ali to, kazao je Popović ne umanjuje obavezu policije da istraju na prikupljanje dokaza kako bi odgovorne osobe što prije bile izvedene pred lice pravde.

U pitanju su teža krivična djela, pokušaj ubistva vatrenim oružjem što zahtijeva izvjesno vrijeme kako bi se kvalitetno sproveli dokazi i događaji rasvijetlili.

Popović je zamolio građane Kotora za povjerenje i strpljenje, jer policija preduzima sve potrebne aktivnosti kako bi sačuvala stabilan bezbjedonosni ambijent u Kotoru.

On je izričit da policija ima kapaciteta, volje, odlučnosti i odvažnosti da ove predmete privede kraju.

Da policija u Kotoru postiže rezultate u borbi protiv kriminala najbolje govori podatak da su u prethodnom periodu službenici OB Kotor većinu pripadnika kriminalnih grupa iz Kotora lišili slobode po raznim osnovama.

Veći broj njih su bili, a neki su i dalje na odsluženju kazne u ZIKS-u.

Od značajnih krivičnih djela koja su rasvijetljena od strane Službenika Odjeljenja bezbijednosti Kotor Popović je istakao procesuiranje dva lica zbog kriminalnog udruživanja koja su imala za cilj ubistvo Gorana Đuričkovića iz Budve, ubistvo Aleksandra Petrovića, ubistvo u pokušaju Aleksandra Petrovića, procesuiranje jednog bezbjedonosno interesantnog lica zbog lažnog prijavljanja podmetanja eksplozivne naprave u diskoteci “Maximus“, procesuiranje dva lica zbog iznude u pokušaju, dva lica za tri krivična djela zbog izazivanja opšte opasnosti, pet lica zbog pokušaja prinude u pokušaju.

Popović je kazao da su razvijetljena i 16 krivičnih djela razbojništva od 19 koliko ih je registrovano, što predstavlja rasvijetljenost od 84,21%, 17 krivičnih djela nedozvoljenog držanja oružja.

U Kotor je juče upućena Posebna jednica policije, koja će do daljnjeg biti u tom gradu.

I dio operativnog sastava Sektora kriminalističke policije premješten je iz Podgorice u Kotor, izjavio je direktor Uprave policije Slavko Stojanović.

7 KOMENTARI

 1. Da bi se ozbiljnije udarilo na “klanove”, treba raspustiti
  kompletan policijski personal u kotorskom OB.
  Od načelnika do poslednjeg pozornika.
  Dovesti kadar sa strane koji nije u
  sprezi sa kotorskim krimosima.
  Onda svakih šest mjeseci, ili godinu vršiti “prekomandu”.
  Tako su radili u onom “trulom režimu” između dva svjetska rata.

  Pazi, mjesecima klanovi postavili nadzorne kamere po Kotoru,
  da protivzakonito kontrolišu privatni život građana.
  Uz prećutnu saglasnost policije.(!)
  Uz dužno uvažavanje, ali ovaj gospodin samo prosipa prazne fraze,
  dok krimosi rade šta im volja.
  Bez bojazni od Zakona.

 2. Sve li znate, uzroke i posljedice. Lako li je iza anonimnih komentara.Ajte malo građanskim aktivizmom,pomozimo svi u ovoj teškoj raboti da se stane na put kriminalcima kojih je bilo i vazda će ih biti.Kritike najčešće bez pravih i provjerenih argumenata i ništa više od toga.

  • Ti si Sanja ista kao i oni , cak i grdja cim ih tako branis.
   Zao mi te sto si slijepa pa ne vidis nista dalje od turina.
   Ajde dabogda ti oni sudbinu krojili kada su ti tako mili.

 3. Hoce li Divlji kriinal postati biznis u gradu i dali su bande državni reketasi ili samo svoji pokazat će nam vrijeme.
  Ulične priče mnogo tačnije od sužbenih.
  Nadamo se da će država uradit čišćenje bez grešaka,za dobrobit ovog naroda.

 4. A dje ste do sada bili ?
  Sve te kako ih vi kulturno zovete ” bezbjednosno interesantne osobe ” ili ” biznismeni ” svi su oni godinama tu u Kotoru i cuda cine godinama, nisu oni od juce tu.
  Vise i ptice na granu znaju ko je u ciji klan, sto rade i sa cime se bave. Sigurno su postenim radom zaradili milijone, kako da ne.
  Do sada ste se pravili slijepi da nista ne vidite i ne primjecujete sto se desava, a sada kada su se pogotovo osilili i uhvatili maha sada tobos nesto preduzimate po tom pitanju.
  No ajde, bolje i sada nego nikad.
  Eto vidjet ce mo koliko vam vrijedi rijec i sto ce te ucinjet od obecanog.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]