Igranka Amfilohija i Irineja

11
Ranko Đonović

Ranko Đonović

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije i patrijarh srpski Irinej pokušavaju da prevare jedan drugoga. Na sceni je igranka i kako pokušavaju da prevare narod koji izvode na ulice, Irinej podrškom iz Beograda, a Amfilohije direktnim učešćem, tako pokušavaju da prevare i jedan drugoga, kazao je za Skala radio politički analitičar Ranko Đonović.

On je podsjetio da patrijarhu Irineju, kao prvom u Srpskoj crkvi nije bilo dozvoljeno od samog Amfilohija da dođe prije dvadesetak dana, ni njemu ni Vučiću. Njihovom dolasku suprostavio se Amfilohije i oni nijesu došli. A sada ga je pozvao Amfilohije da dođe i to u trenutku kada je bio svjestan da Irinej ima obaveze i da neće moći, tako da je ovo potpuna igranka, kazao je Đonović.

Po njegovim riječima, sve bi ovo bilo komično, da i jedan i drugi ne manipulišu s ovolikim brojem neznavenog naroda, od kojih visoki procenat ne zna ni što je vjera, ni zašto izlaze, ni što predstavlja Zakon protiv kojega protestvuju. Pogotovo ne bi umjeli objasnit Boga u ime kojeg, navodno, sve to rade.

Amfilohije Radović je bio i ostao, kao i Irinej, veliki srpski nacional-socijalista ili šovinista. To će najviše da košta samu Srbiju, siguran je Đonović, ali i ove koji ovuda protestvuju sa Amfilohijem i koji sebe osjećaju Srbima ili osjećaju da Crna Gora ne treba da bude država, što je i krajnji cilj svih njihovih protesta.

Nije to počelo juče, objašnjava Đonović.  Ovo se ne dešava zbog vjerskih pitanja. To je čista politika, kao i ona prije 30 godina i kao što je bila 18-e godine kada je okupacija Crne Gore izvedena pod trupama Aleksandra Karađorđevića i djelimično francuske vojske. Danas nemamo vojsku ali zato imamo, na neki način, kontrarevoluciju u Crnoj Gori. To je nastavak 90-ih  godina, koje na ovim prostorima nikada nijesu završene.

Đonović se nada da je ovo i posljednji njihov pokušaj i da će nakon toga crnogorski brod uploviti u mirnije vode.

11 KOMENTARI

 1. A gde vam je doveče srpska bratijo Rile rijaliti majstor i ljudožder sa sve Arkanom i ostalim kriminalci. kako su vam sredili čiču odnosno dedu koji je vaša ikona i svetinja. kako ćete da arlaukate sam litijaši. Oćete li nedamo vam dedu, nedamo vam dedu.

 2. Jasno je da su Skala i Djonovic na braniku velikog vodje iz Titograda.
  Medjutim,propustili ste taj momenat bojim se…sto god da sad napisete u korist vodje i Dps-a,samo jos vecu vjeru narodu dajete da istraje i da litije budu masovnije.
  Vi jos ne vidite da je Dps u rasulu?
  Kad ce napuštanje broda?

 3. Mudar i hrabar Crnogorac
  Uvijek sa zadovoljstvom pročitam riječi Ranka Đonovića koje para vrijede.

 4. Mogu samo litati, u prevodu kakati.
  Crna Gora je država priznata u svijetu i nema im 1918 nikad za nikad.

  • A nemo kontra komunista Đonj , bilo je predivno, mogao si se bar besplatno školovati, ali nisi , kako izgleda.
   Bile su ivečernje škole.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je skala@t-com.me.