III Festival gudača u Kotoru

0
Muzička škola "Vida Matjan" u Kotoru

Od nedjelje 1. jula do 8. jula, u organizaciji kotorske Muzičke škole “Vida Matjan” i NVO “Bocche di Cattaro”, održava se III Festival gudača.

Manifestacija je međunarodnog karaktera promotivno-edukativnog tipa, gdje će se okupiti mladi umjetnici iz različitih sredina i različite starosne dobi, a projekat se organizuje u saradnji sa ostalim Muzičkim školama iz Crne Gore, Austrije, Srbije i Rusije, informišu iz kotorske Muzičke škole.

Master-class radionice za gudače će voditi istaknuti pedagozi sa konzervatorija u Beču, za violončelo Georga Baich, violinu Arkadij Winokurov, a međunarodnim orkestrom mladih muziča dirigovaće profesor i dirigent Muzičke akademije sa Cetinja Radovan Papović.

Planirani su koncerti na različitim lokacijama u starom gradu.

Koncert kamerne muzike –  Milena Vuković (violina), Vedrana Rašović (violina), Mirjana Jovanović (viola) – terasa Pomorskog muzeja Crne Gore 02. 07. u 21 sat

Koncert -Dušica Kordić (violina), Dražen Joković (gitara) – koncertna dvorana, crkva Sv. Duha  04. 07. u 21 sat

Koncert – Illya Huliychuk (violina), Marija Kondratenko (klavir) – koncertna dvorana, crkva Sv. Duha 06. 07. u 21 sat

Koncert polaznika master – class radionica – koncertna dvorana, crkva Sv.Duha 07. 07. u 21 sat

Koncert Gudačkog orkestra sa solistima – Pjaca Sv. Luke 08.07. u 21 sat

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].