III Međunarodni proljetni Kamelija kup 2016.

0

III Međunarodni proljetni Kamelija kup 2016. održan je minulog vikenda na bazenu u Kotoru, pod pokroviteljstvom gradonačelnika Kotora dr Aleksandra Stjepčevića, koji je i zvanično otvorio takmičenje.

Prijavljeno je bilo 208 učesnika, 2005. godište i mlađi,  iz 7 klubova:

PLIVAČKI KLJUB ”LEOTAR” – TREBINJE,

VATERPOLO PLIVAČKI KLUB “JADRAN” – HERCEG NOVI,

VATERPOLO PLIVAČKI KLUB “BUDVA” – BUDVA,

PLIVAČKI KLUB “STARI GRAD”  – BUDVA,

VATEROPLO AKADEMIJA “CATTARO” – KOTOR,

VATERPOLO PLIVAČKI KLUB “KPK” – KORČULA I

VATERPOLO KLUB “PRIMORAC” – KOTOR.

Nakon defilea takmičara uz muziku Bokeljskog kola, gradonačelnik dr Aleksandar Stjepčević dodjelio je medalje najhrabrijem takmičaru Andriji Đuroviću, najhrabrijoj takmičarki Petri Đurović, kao i najmlađem učesniku i učesnici, petogodisnjacima  Damjanu Stevoviću iz kotorskog Primorca i Lidiji Bajčetić iz trebinjskog Leotara.

U takmičenju koz 34 kategorije, u zavisnosti od uzrasta, pola, dužine staze i stila plivanja, a na osnovu konačnog plasmana, prvo mjesto osvojila je ekipa hercegnovskog Jadrana, sa osvojenih 10 zlatnih, 7 srebrnih i 6 bronzanih medalja.

Drugo mjesto pripalo je domaćinima, plivačima kotorskog Pprimorca, koji su osvojili 9 zlatnih, 7 srebrnih i 7 bronzanih medalja.

Treće mjesto zauzela je ekipa KPK sa Korčule, sa 8 zlatnih, 8 srebrnih i 6 bronzanih medalja.

Za najboljeg takmičara proglašen je Danilo Stupar (VKP Jadran – Herceg Novi) sa osvojene 3 zlatne medalje, a najbolja takmičarka je Ana Franić (KPK Korcula), koja je osvojila 4 zlatne medalje.

Organizatori takmičenja su: AK ASPIDA i VK Primorac Kotor.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].