Ima još onih koji nijesu zamijenili staru ličnu kartu

0
Biometrijska lična karta

Od 2008. godine, od kada je Crna Gora počela sa izdavanjem novih ličnih karata jedan broj građana Kotora i Boke Kotorske nije zamijenio staru biometrijskom.

Radi se pretežno o starijim osobama, od kojih su nas neki zvali ovih dana da pitaju kako i na koji način mogu do novih dokumenata.

Skala radio je došao do pouzdane informacije da je ovaj problem jednostavo riješiti.

Na zvaničnom sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore piše da je punoljetni državljanin Crne Gore, koji ima prebivalište u Crnoj Gori obavezan da ima važeću ličnu kartu, izdatu u skladu sa Zakonom.

Crnogorski državljanin stariji od 6 godina sa prebivalištem u Crnoj Gori, ima pravo na ličnu kartu. Lična karta se izdaje sa rokom važenja od deset godina.

Građaninu mlađem od 18 godina, lična karta se izdaje sa rokom važenja od šest godina a starijem od 65 godina, lična karta se izdaje sa rokom važenja od 40 godina.

Sve informacije mogu se dobiti u područnim jedinicama ili fililijalama za upravne unutrašnje poslove.

Za sve koji fizički nijesu u mogućnosti da dođu lično, obezbijeđen je dolazak službenog lica koje će obaviti sve potrebne poslove na licu mjesta.

Podsjećamo, shodno Zakonu o ličnoj karti, stare su se mogle upotrebljavati do 31. decembra 2012. godine.

Skala radio apeluje na sve koji nijesu izvršili zamjenu lične karte da to učine, jer na taj način poštuju zakon, a i sebe štite mogućih neprijatnosti zbog neposjedovanja ovog ličnog dokumenta kojim se dokazuje identitet, mjesto i datum rođenja i prebivalište.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]