Imam Martinović: U danima Ramazana zavirite u svoju dušu

1

 

efendija Martinović

Islamski sveti mjesec Ramazan, koji počinje danas, je mjesec objave svete knjige Kurana.

To je mjesec plemenitih Božijih riječi, praštanja i mjesec ljubavi, solidarnosti i čišćenja duše, saopštio je za Skala radio glavni Imam za Boku Kotorsku i Budvu, Meho efendija Martinović.

U ovim danima Ramazana, vjernici se više mole za ono što su propustili tokom godine kada nijesu obavljali neke potrebne koristi za duh.

Ramazan je prilika da vjernici pogledaju sami sebi u dušu i da sebe  izlože pred Bogom kako bi postigli Božju milost, kako bi se promijenili i dokazali da su Božja stvorenja i ljudi koji vjeruju na način kako su vjerovali naši stari.

Oni su učili od Božjih poslanika pa i zadnjeg Muhameda i neka slijede ta učenja, poručio je imam Martinović.

On je poželio mir ljudima svuda u svijetu uz radost i ovog Ramazana.

Da vjernicima ovi dani budu sretni i berićetni i da ih prati Božja milost i oprost.

Dragi Bog neka podari svaku sreću, u postu da slušamo Božje riječi koje dobru vode, poručio je Imam za Boku Kotorku i Budvu efendija Meho Martinović.

1 KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je skala@t-com.me.