Inicijativa za formiranje prvih klastera meda u Kotoru i Tivtu

1
Filip Mihailović

Filip Mihailović

Filip Mihailović

Biroi rada Kotor i Tivat pozivaju registrovane pčelare i lica koja se bave proizvodnjom meda, a koji posluju i registrovani su u ovim dvijema opštinama da se prijave na svojim matičnim Biroima rada povodom iniciranja klastera meda Kotora i Tivta.

Cilj je kako je za Skala radio kazao Filip Mihailović, konsultant za preduzetništo kotorskog Biroa rada da oforme prvi klaster meda u ova dva grada.

“Klaster, kao ideja, podrazumijeva udruživanje gdje je definisan kvalitet, gdje je determinisan kvantitet, kontinuitet proizvodnje sa ciljem da se zadovolje zahtjevi tržišta, kupaca i stoga je klaster strateški orijentisan i razvija se u određenom sektoru. Unutar klastera moguće je kontrolisati faktore koji utiču na strategiju svakog preduzetnika i proizvođača meda. Tako klasteri mogu postati generator novog načina strateškog razmišljanja u crnogorskoj privredi gdje se zna koji se proizvodi moraju proizvoditi za određeno ciljno područje i tačno se zna koji su ciljni kupci”, rekao je Mihailović.

Javni poziv znači da se proizvođači meda i pčelari iz Kotora i Tivta informišu o pojmu klastera i njihovog načina rada.

Krajnji cilj je da se pomenutim licima omogući veliki broj pogodnosti kao što su: konkurentska prednost na tržištu, bolja promocija proizvoda, povećan obim proizvodnje i prodaje, rješavanje istih biznis barijera, unaprijeđenje prodaje, omogući pomoć državnih resora i zaštita proizvoda, te povezivanje sa fondovima za finansiranje inovativnih projekata.

1 KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].