Injac: Crna Gora ostaje pouzdan saveznik NATO-u

0
Injac – Rajzing Rajnke

Crna Gora će nastaviti da bude pouzdan i kredibilan saveznik Sjedinjenim Američkim Državama i NATO u okviru doprinosa regionalnoj i međunarodnoj stabilnosti, saopštila je novoizabrana ministarka odbrane Olivera Injac.

Ona je, na sastanku sa ambasadorkom SAD Džudi Rajzing Rajnke, naglasila kvalitetnu i veoma sadržajnu bilateralnu odbrambenu saradnju Crne Gore i SAD-a.

“Injac je kazala da očekuje da će u okviru njenog mandata odbrambena saradnja Crne Gore i SAD nastaviti da se produbljuje u okviru bilateralnih projekata, sa posebnim akcentom na modernizaciju crnogorskog odbrambenog sistema. Naglasivši značajnu posvećenost Vojske Crne Gore kroz adekvatan doprinos sistemu kolektivne bezbjednosti, Injac je istakla privrženost Crne Gore naporima Alijanse u domenu projektovanja međunarodne stabilnosti, kao i daljem utemeljenju regionalne bezbjednosti”, saopšteno je nakon sastanka na kojem je bio i izaslanik odbrane SAD, potpukovnik Robert Peri.

sa današnjeg sastanka

Ministarka je zahvalila SAD-u na podršci i donacijama tokom pandemije korona virusa. Ambasadorka Rajzing Rajnke čestitala je ministarki Injac postavljenje na odgovornu dužnost i poželjela joj uspjeh u radu.

“Ona je istakla značaj tekućih bilateralnih projekata koji imaju za cilj jačanje odbrambenih kapaciteta Crne Gore, pohvalila značajan angažman crnogorske vojske u okviru međunarodnih misija i naglasila da će Sjedinjene Američke Države nastaviti da podržavaju sveobuhvatne napore Crne Gore u oblastima modernizacije oružanih snaga, kao i da budu pouzdan saveznik našoj zemlji u okviru Alijanse”, saopšteno je iz Ministarstva.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]