Inspekcija obavila 6.012 kontrola poštovanja epidemioloških mjera, izrečeno skoro 14.000 eura kazni

0

Inspekcije Uprave za inspekcijske poslove (UIP) tokom prethodne dvije nedjelje izvršile su 6012 kontrola po pitanju poštovanja važećih epidemioloških mjera, a izdato je 14 prekršajnih naloga u vrijednosti od 13.900,00 eura, saopšteno je iz UIP.

“Tokom ovih kontrola, koje su vršile Zdravstveno-sanitarna inspekcija, Turistička inspekcija, Tržišna inspekcija, Inspekcija rada, Inspekcija za igre na sreću utvrđeno je 12 nepravilnosti”, navode iz UIP.

Prema njihovim riječima, najčešće utvrđene nepravilnosti su se odnosile na sjedenje za stolom većeg broja gostiju od dozvoljenog, nepridržavanje propisane udaljenosti između stolova, nenošenje zaštitnih maski od strane osoblja, neobezbjeđivanje propisane distance između gostiju, nepoštovanje mjere zabrane rada, nepoštovanje Rješenja o samoizolaciji, nekorišćenje propisane zaštitne opreme od strane zaposlenih.

“Takođe pokrenut je jedan zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka gdje su uočene veće nepravilnosti, pa je traženo od suda da odredi visinu kazne”, kazali su iz UIP.

Kako podsjećaju, inspektor na licu mjesta može izreći samo minimalan iznos kazne, dok za veće prekršaje može pokrenuti zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.

“Nastavljamo da apelujemo na građane i poslovne subjekte da poštuju važeće mjere, radi što bržeg vraćanja u redovno stanje, a napominjemo da kazne nisu male (za fizičko lice 100 do 2000 eura, od 2.000 – 20.000 eura za pravno lice i 200 – 2.000 eura za odgovorno lice u pravnom licu, za preduzetnika 350 – 6.000 eura)”, zaključuju iz UIP.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]