Institut za biologiju mora je svjetionik naučnoj misli Univerziteta CG

1
Institut za biologiju mora Kotor

Aleksandar Joksimović

Aleksandar Joksimović

Univerzitet Crne Gore danas obilježava 40 godina postojanja a kotorski Institut za biologiju mora bio je davne 1974. godine u sastavu institucija koje su ga formirale, podsjetio je za Skala radio dr Aleksandar Joksimović, šef labaratorije za ihtiologiju i morsko ribarstvo.

Institut je svih ovih godina  davao  veliki doprinos razvoju nauke i naučne misli u Crnoj Gori i nakon raznih transformacija Institut za biologiju mora  je 2004. godine ušao u sastav Univerziteta CG i postao njegova organizaciona jedinica, odnosno naučna komponenta.

Institut za biologiju mora se isključivo bavi naučno-istraživačkom djelatnošću.

On nema organizovane studijske programe, ali je često domaćin i organizator naučnih skupova i razmjene studenata bioloških fakulteta iz regiona i svijeta.

Upravo će u maju Institut primiti studente  bioloških fakuleta iz Beograda, Novog Sada, Banja Luke, Kragujevca, Ohrida sa ciljem razvoja nauka o moru i približavanja naučnih dostignuća na ovom polju, kazao je Joksimović.

Institut u Kotoru realizuje i brojne međunarodne projekte kojih je preko 15 u ovom trenutku čime se  crnogorskom Univerzitetu daje međunarodno priznata naučna referenca.

Sa pravom se može reći da kotorski Institut nosi naučni zamajac i da je svjetionik naučne misli na Univerzitetu budući da se ostali fakulteti najviše bave nastavom i edukacijom studenata, zaključio je Joksimović.

1 KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]