Institut za biologiju mora u Kotoru vije zastavu na Evropskom putu

1
Institut za biologiju mora Kotor

Dr Aleksandar Joksimović

dr Aleksandar Joksimović

Na današnji dan, prije 51 godinu Narodna skupština RCG je osnovala kotorski Institut za biologiju mora, tadašnji Zavod za biološka istraživanja.

U proteklom periodu Institut je dao svoj puni doprinos zaštiti, proučavanju i upoznavanju biljnog i životinjskog svijeta Južnog Jadarna, posebno Crnogorskog primorja, kazao je za Skala radio direktor Instituta dr Aleksandar Joksimović.

Posljednjih godina kotorski Institut je uspio da ojača svoj kadrovski potencijal tako što je iškolovao desetak doktora koji, prema riječima Joksimovića, se već bave ozbiljnom problematikom istraživanja mora.

Uz pomoć raznih nacionalnih i međunarodnih fondova Institut je opremljen i osavremenjen.

Rekonstruisana je zgrada, labaratorije opremljene savremenom opremom, a dobijen je i naučno istraživački brod.

Joksimović vjeruje da će ovaj Institut opravdati ulaganje države u njegov rad, prije svega na putu ka Evropskoj uniji na kome zauzima jedno od značajnijih mjesta.

Pod okriljem Univerziteta Crne Gore, Joksimović je ispred svog kolektiva je obećao da će vioriti naučnu zastavu Crne Gore u Evropskim fondovima i naučnim institucijama kao što je naš.

1 KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].