Integrisani saobraćaj Vladimira Jokića

17

Sezona još nije počela, ali jesu gotovo nepodnošljive saobraćajne gužve za koje je, u svom inaugurativnom govoru prije više od godinu, predsjednik opštine Kotor Vladimir Jokić kazao da će ih preseliti u prošlost.

Građani svojim očima vide ono što Jokić uporno negira, objašnjavajući da će semafor ispred glavnih gradskih vrata riješiti problem i smanjiti kolone automobila za, ni manje ni više, nego 30%.

A kolone u tunelu, pa sve do Doma zdravlja.

Nije Jokiću strano da zaobiđe istinu. Prisjetimo se prodaje automobila audija A8, čime je oštetio opštinu, ali nahranio ličnu sujetu i zadovoljio porive kafanske politike pojedinih partijskih savjetnika. Obećao je da će novac dobijen od prodaje podijeliti socijalnim slučajevima i porodicama koje su u požaru početkom prošle godine u risanskoj Gabeli ostali bez domova. Na pitanje kome je prodao vozilo, za koliko novca i da li će ga podijeliti kako je obećao, Jokić kao zaliven ćuti. Da nije ukinuo Radnu grupu za borbu protiv korupcije opštine Kotor, kandidovali bi to pitanje. Kao i brojna druga na čije odgovore čekaju građani Kotora dugo već.

Pitali bi i za poslovni prostor u prizemlju Fakulteta za turizam i hotelijerstvo, o dogradnjama objekata partijskih drugova, o raspodjeli novca po volji politike i zasluga, o zapošljavanju po kumovsko-priajteljsko-partijskoj pripadnosti. O tome kako se i za čiji interes urušava dnevno drevni Kotor.

Podsjetićemo javnost da smo 24. marta 2018. godine objavili tekst “Prvoaprilski integrisani saobraćaj Vladimira Jokića“.

https://radioskala.me/prvoaprilski-integrisani-saobracaj-vladimira-jokica/

Cilj nam je bio da javnost podsjetimo na mali dio obećanja Jokića i njegove koalicione družine i što je od toga realizovano.

A kada je u pitanju integrisani saobraćaj, za koji je Jokić prije par mjeseci kazao podobnim medijima da je prezadovoljan postignutim i da je semafor, sa još jednim+možda još jednim, rješenje iz snova, evo kako to u odlomku objavljenog izgleda:

Jokić je dumao, ne sam, nego u sadejstvu sa svojim stručnim timom i koalicionom pameću i našao solomonsko rješenje. Nije to podzemni prolaz, kako je htjela prethodna vlast da obmane svoje građane. Semafor ispred glavnih gradskih vrata, rješenje je koje je čekalo decenijama da se pojave umne crvene kravate i jednostavnim potezom riješe problem. Za pronalazak vijeka, ako ne bude zvanične pohvale i nagrade, kreatori trebaju samo sebi da uruče prvoaprilsku nagradu, datum koji je imanentan ispunjenju i realizaciji predizbornih obećanja.

Jedan semafor i odmah trećina problema manje. Kada se postavi još jedan kod Luke Kotor, biće to novih 30% manje gužve, što je ukupno 60%, a još ako ga bude i kod otvorenog bazena, Kotorani više neće imati  automobila u redovima svojom jedinom saobraćajnicom. Naravno, priča će se zaokružiti kada žičana ograda, koja je planirana da onemogući prelazak ulice mimo semaforskih pješačkih prijelaza, bude početkom drugog kvartala ove godine postavljena ivicama trotoara.

Danas je 24. mart 2018. godine. Saobraćajna gužva od tunela do otvorenog bazena samo je dokaz nepoštovanja Jokićevog integrisanog saobraćaja od strane nezahvalnih vozača i automobila. Jer, da cijene napore predsjednika Jokića, kome istina bolje od kreacija stoje protesti nad sopstvenim odlukama, danas bi ostali na parkiralištima, ispred domova ili u garažama. Ovako, živi smo dokaz da nam ništa ne valja, pa ni regulisanje saobraćaja čije je smanjenje po semaforu čitavih 30% i spas od kolapsa koji nas je gušio deceniju unazad.

Slavko Mandić

17 KOMENTARI

 1. Cudne neke paralele…ajde de, da se i ja oprobam u potezanju para..le…lee…Poznato je da doktorska dezertacija Voje nasega Seselja bila @ONO i DSZ@/a nasega Novaka Kilibarde @ narodni jezik..@_ I sto je ovaj narod od Vardara do Triglava @dobio oliti izgubio@ u pasanih trideset ljeta..obucenih u gunjine predaka..citajuci doktorate egzekutora…@demokratizacije nase malecke@…Dobio je dobio ono sto je izgubio u RATU za MIR…ZAFALECI NARODNOM JEZIKU i ONOu i DSZuuu…

 2. Bole ,slazem se da je ovo neizdrzljivo.
  Bar neka probaju sa policajcima ,posto nesto ” vece” ne vjerujem da niti znaju niti se ima kad,jer ujutro od 7.30 kolona

 3. Dobar dan.
  “…nahranio ličnu sujetu i zadovoljio porive kafanske politike pojedinih partijskih savjetnika.”
  Iako Stjepcevic nije bio bolji od ovog – odlicno ste napisali.

 4. Ima nas ćorije-ali zaludnjije sve manje dragi autoru ovoga napisa…? Nije dati-da je Vladimir (stariji samo godinu od ABlejača)-kriv za “stanje na kotorskoj džadi” koja ima samo dvije kolovozne trake u jednom smjeru-ka ambisima iskopanih na staru srpsku godinu u Kotoru gradu od starina-1989 godine? Nota bene,u funkciji “spašavanja srpstva i Kosova”..u kojem su učestvovale na stotine iljada(ambijentalnih /anti/komunista) obadalih goveda i magaraca od planina pa do mora ispod Ulcinja pa do Novoga? Malo skronosti(krijance?) istima neće (škoditi) biti na odmet…?
  Na sreću mržnja nije tekovina mnogih životinjskih vrsta-jer bi se poodavno istražile-poput dinosaurusa i drugijeh izumrlijeh beštija…Na žalost u modi su ,jopet,amfioksusi…?

  • Nije kriv za dugogodišnji problem ali je i te kako kriv što ništa ne čini da rješava problem ako ti je lakše Jokićev advokatu. Isto i grđe kao i prethodni. U tom je problem.

   • Vladane…da oprostism i sve da ima ovaj Jokic to sto ti imas/nemere bolan da za nepunu godinu ipo ispravi to sto su ovi iskrivili u proteklih trideset godina…Kazivali su stari ljudi, da je potrebno bolesnika lijeciti onoliko godina koliko je bolovao..

    • Bolan moj, nije problem što ovi novi nikoga ne lječe, nego su razboljeli čitav Kotor. Jedino ako ne smatraš pocetak lječenja, “postavljanje semafora”

     • Predhodnici opljačkali…razni (Aleni Kobačevići)…od Vardara do Triglava)…a ovizi liječe-narodnom medižinom…I nije do semafora-nego do ajvana brez čobana(čobani Pod Goricom)-koji kutare Kotorom evo tri decenije..?

     • Opet ti je Milo kriv. Kad spominješ tri decenije onda spomeni i tvoga Momira Bulatovića i svu tvoju Srbijansku Beogradsku svitu na čelu sa vašim velikim vođom Slobodanom Miloševićem. No hvala Milu što nas razdvoji od takvijeh čobana i dade nam samostalnost da se više ne družimo, barem sa takvijema kao što si ti.
      Ovaj moj tekst se odnosi samo na takve osobe poput tebe. Takva čovjek kao ti, ne može se mjeriti sa časnim i poštenim Srpskim narodom, kojega je na sreću u puno većem broju!
      BALVANU!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].