Intenzivirane aktivnosti Opštinske izborne komisije u Kotoru

0
Predrag Peđa Abramović

Predrag Peđa Abramović

U susret predsjedničkim izborima u nedjleju 15. aprila u kotorskoj Opštinskoj izbornoj komisiji su intenzivirane aktivnosti.

Birački materijal je kompletno preuzet i to u subotu glasački listići, a u nedjelju aparati za glasanje i nalazi se u Opštinskoj izbornoj komisiji.

Pečatiranje, razvrstavanje i podjela glasačkih listića će biti u četvrtak 12. aprila na 37 biračkih mjesta na kojima pravo glasa na nedjeljnim izborima ima 18.117 građana, kazao je za Skala radio Petar Abramović, predsjednik Opštinske izborne komisije.

Istog dana od 15 sati svaki birački odbor će imati svoj termin kada će moći da dođe u opštinsku komisiju i preuzme kompletni materijal koji se pečati i nosi na biračko mjesto.

Predsjednik biračkog odbora je dužan da čuva izborni materijal i odgovoran je za njega do dana izbora.

Birački odbori još nijesu u potpunosti formirani, a neke partije poput Socijalističke narodne partije, Hrvatske građanske inicijative i Demokratske partije socijalista su poslali prijedloge svojih predstavnika za biračke odbore.

U petak 13. i u subotu 14. aprila biće organizovana edukacija članova i zamjenika predsjednika biračkih odbora koju će održati eksperti iz Državne izborne komisije u skupštinskoj sali palate Bizanti.

Takođe će i Opštinska izborna komisija imati u srijedu 11.  aprila svoju edukaciju, kazao je Abramović.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].