Interesovanje mladih za sezonske poslove na primorju

2
Summer Job u Kotoru

Sa Sajma zapošljavanja

Kotorski Fakultet za turizam i hotelijerstvo danas je okupio, veliki broj mladih, učenika i studenata iz čitave Crne Gore oko projekta Summer Job.

Na Sajmu za sezonsko zapošljavanje predstavio se i veliki broj poslodavaca, među kojima su se isticali hotelijeri, ali i brojne turističke agencije sa prostora Crne Gore.

Studenti iz Pljevalja i Bijelog Polja za Skala radio kazali su da se ne bi libili ni jednog posla u sezoni, ali da sebe vide angažovane na poslovima u turizmu i hotelijerstvu.

Ovaj Sajam nudi mogućnost dobrog izbora, pa mladi vjeruju da je moguće ljeti spojiti lijepo i korisno.

Srednjoškolka iz Bara željela bi da radi kao recepcionerka i da na taj način obogati znanje stranih jezika, a student iz Podgorice sebe vidi kao konobara na jednom od kruzera, što je takođe bilo u ponudi.

Podsjećamo, da je u susret ovom Sajmu oprije par dana u kotorskoj Gimnaziji i Srednjoj pomorskoj školi, u organizaciji Savjeta za mlade opštine Kotor i NVO Turist održan Info dan.

Bila je to mogućnost da se učenici kotorskih srednjih škola upoznaju sa načinom pisanja CV-a, motivacionog pisma i da se pripreme za intervju sa poslodavcima.

mladi zainteresovani za posao

2 KOMENTARI

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]