Intenziviraju se radovi na crkvi Sv. Pavla

1
crkva Sv. Pavla

Ivo Magud

Ivo Magud

Na rekonstrukciji crkve Sv. Pavla u starom gradu Kotoru pri kraju su konzervatorski radovi i radovi na konstruktivnoj sanaciji koje je radila firma “Profesional” iz Nikšića.

U završnoj fazi je i restauracija rozete, a predstoji raspisivanje tendera za radove na spoljenjem i unutrašnjem uređenju, kazao je za Skala radio Ivo Magud, direktor opštinske Direkcije za uređenje i izgradnju Kotora.

Radovi podrazumijevaju termo tehniku, ventilaciju, struju i osvjetljenje po najsavremenijim standardima.

Projektant je predvidio staklene podove ispod kojih će se vidjeti ostaci nekadašnje crkve, kazao je Magud.

Na pitanje Skala radija kada se očekuje završetak radova, Magud je odgovorio da je otimističko predviđanje da će se svečana sjednica SO Kotor održati u ovom prostoru za Dan opštine Kotor, 21. novembar.

Projekat za spoljnje i unutrašnje uređenje nekadašnje crkve je uradila firma “Simetrija”, a otklonjene su primjedbe revizorske komisije.

Predračunska vrijednost je 450.000 eura.

Riječ je o multifunkcionalnoj dvorani koja se može koristiti za različite sadržaje, počev od održavanje kongresa, naučnih skupova i konferencija pa do kulturnih manifestacija.

1 KOMENTAR

  1. Ovi Magud je ljeporječiv..Malo pomalo ,lijepo on ,sebi i svojima.U Grbalj sve ćeta.I vodovod.Putovi ,crkve..Lakovići…Carevići..Pomalo…pripomoglo se…sebi i svojijema
    A ovu građevinu tobože ono…Znaš???!!!
    Kako…Pomalo…A Bedemi..Šporki…Pola bez naplate…A tu u tu direkciju???!!! ima posla za…….Ove..One…Pa…

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]