IRF daje dva miliona eura kredita Institutu “Dr Simo Milošević”

0

Investiciono-razvojni fond je odobrio dugoročni kredit za obrtna sredstva Institutu “Dr Simo Milošević” u igalu u iznosu od dva miliona eura, saopšteno je iz IRF-a.

“To je prvi kredit koji je odobrio novi Odbor direktora IRF-a, na čelu sa predsjednikom Velizarom Kaluđerovićem, nakon što je Vlada Crne Gore usvojila godišnji i finansijski plan za 2021. godinu”, poručuju u saopštenju.

Ugovorom, koji su danas u Podgorici potpisale izvršne direktorice IRF-a i ISM, Irena Radović i  Marina Delić predviđeno je izmirenje zaostalih plata zaposlenima, izmirenje zaostalih dugova prema dobavljačima, i završetak pripreme za otvaranje Druge faze.

“Naime, isplatom ovog kredita stvoriće se neophodne pretpostavke za održavanje likvidnosti i adekvatnu pripremu sezone, za koju očekujemo da će biti na nivou koji će omogućiti nastavak uspješnog poslovanja ISM kao što je to bio slučaj prije pojave pandemije”, zaključuju iz IRF-a.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].