Crnogorska kulturna mreža: Istoričar Raković ne prestaje da sanja

3

 

Najnovija izjava srpskog istoričara Aleksandra Rakovića kako budućnost odnosa Crne Gore i Srbije leži u ujedinjenju Podgorice, Beograda i Banjaluke u jednu državu je “pusti san” koji nikad neće postati java.

Istoričar Raković se poziva na istorijiske činjenice koje su samo njemu znane, a u stvari one su čista laž koju permanentno plasiraju srpski mediji i SPC.

Ovom prilikom želim da pośetim ovog srpskog istoričara da crnogorska državnost traje hiljadu godina i da je budalaština pričati o činjenicama da je Crna Gora kroz istoriju bila srpska država.

Nerealan je optimizam na kojem ovaj “službin istoričar” bazira svoje nade da će nova izršna vlast uspjeti da prisjedini Crnu Goru u projekat tri srpske države.

U velikoj ste zabludi ako mislite da Srpska pravoslavna crkva i ljudi koji čine novu Vladu imaju kredibilitet i snagu da sruše  građanski koncept Crne Gore i njenu suverenost.

Raković je zaboravio da moć nije u onome ko vrši vlast već u rukama naroda koji bi se suprostavio rušenju crnogorske slobode mnogo snažnije nego što je to bilo 1919. godine.

Lično razumijem opčinjenist Rakovićevih nalogodavaca likom i djelima Mila Đukanović jer mu ne mogu oprostiti što je izmakao stolicu projektu velikosrpskog nacionalizma.

Gospodine Rakoviću krajnje je vrijeme da se uozbiljite i probudite iz sna koji na Vašu žalost neće postati java.

Kada se otrijeznite iz mamurluka Crna Gora će biti članica EU  a Vaša ideologija će ostati “neostvareni san jednog srpskog nacionaliste”.

Aleksandar Damjanović,

Predśednik Crnogorske kulturne mreže

3 KOMENTARI

 1. SVAKA VAM ČAST GOSPODINE ROBINSOME-NA POVIJSNIM ČINJEICAMA-ISTININAMA…NA KOJIMA SE STVARALA I STVORILA NAŠA(“DA …EBE OCA”?) CRNA GORA–USMRĆENA NA ČINJENICAMA-VAŠIM.. “NA KONAVLE I DUBROVNIK 1991-1992-1999″-PA SVE DO 2OO6 KAD SU AJATOLAH AMFILOHIJE I MILO NAŠ ĐUKANOVIĆ”IZBOKSOALI NEOVISNU U ORIĐINALU CRNU GRU”?!!! POD USLOVOM-DA JE MILO PISAO ISTINU U SVOM SUĆUT-NOM “TELE GRAFU” U POVODU UGINUĆA AJATOLAHA AMFILOHIJA-PO VOLJI BOŽIJOJ-PRESELJEN U VJEČNOST 3O.LISTOPADA.2O2O U 15 URA I 51 MINUT?!

  UZ TO-RADI ISTINE-“ZAPISA VIŠKA VRIJDNOSTI”-DA LI ZNATE KOJE JE VJERE-NACIJE-ZEMLJE-OD KOJEG -NARODA.. BIO STANKO IVANOV CRNOJEVIĆ-SKENDERBEG SKADRA ,I DONJE I GORNJE ZETE..NAJMLLAĐI SIN KTITORA-TVORCA I NEIMARA CETINJSKOG MANASTIRA?

  SVAKA SLIČNOS SA -SUDBINOM(GENOM?)OMER PAŠE LATASA..JE(NIJE) SVEZANA ZA POREKLO STANKA IVANOVA CRNOJEVIĆA-IZ DOBA KAD MAJKE NIJE(SU).RAĐALE SVOJU ĐECU-NO SE ISTA RAĐALA-(MIJESILA-OD ZOBI-DA ZUBE NE POLMI-KA VI NA KONAVLE I DUBROVNIK-1991godine!)- IZ EPRUVETE NA CETINJE(TAMAN KA I DANAS)?…ŠTO JE MOJA PRABABA ILINKA-ZNALA-ŠĆAŠE REĆI…:”SINE MOJ I TAMO SE ŽENAMA TURA -ŠTO I VAMO”?…

 2. DA LI KOMENTATOR TVRDI DA SU CRNOGORCI POBEDILI OMER PASU.?
  DA LI KOMENTATOR TVRDI DA OMER PASA NIJE VODIO TURSKU VOJSKU VEC SRPSKU?

 3. ROBINSON
  “D0lores animi gravior est quam corporis!” Duševni bol je teži od tjelesnog!
  Živorad Mihajlović Slavinski, jedan od vodećih psihoanalitičara i psiho-terapeuta na ovim našim balkanskim vjetrometinama, tako bogatim “ekspertima, a siromašnim znanjem, govorio je da su konfuzni snovi prvi simptomi ozbiljnog mentalnog poremećaja, a kad se počnu manifestovati kroz javno djelovanje i govorenje, već je kasno za bilo kakvo liječenje.
  Doktor Zoran Raković pokušava da nerazumljivom verbalnom ekvilibristikom prrikrije da je značajan dio predavanja iz istorijskih nauka presjedio na ušima, a te rupe u obrazovanju bi mu mogao popuniti i osrednji srednjoškolac. Ne radi se tu samo o istoriji Crne Gore. Njegovo neznanje je mnogo sveobuhvatnije,, pa se u egzaltiranim izjavama promotera “srpskog sveta” svode na somnabulna trućanja, iz kojih proizilazi da tamo đe nedostaje znanje dobro dođe laganje.
  Sjećam se jednog (nadam se i posljjednjeg) Rakovićevog gostovanja kod novinara Darka Šukovića u emisiji “ŽIVA ISTINA”. Trudio se tada zloupotrjebljavajući već poslovičnu civitizovanost i crnogorsko gostoprimstvo da istina umre, a da on lupa i ostane živ. Morao bih doktora podsjetiti, -koliko je Srba od Omer paše (Mihaila) Latasa pa do naših dana nasrtalo na Crnogorsku državu pa polomiše zibe, a Raković nema čak ni zuba.!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]