Istraživanje: Aleksa Bečić plagirao magistarski rad?

8
Bečić

NVO Centar za akademski integritet objavio je rezultate pilot istraživanja prema kojem je, kako navode iz ove organizacije, predsjednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić, u najvećem dijelu, plagirao magistarsku disertaciju.

Kako su kazali, analizirali su radove ministra zdravlja Kenana Hrapovića, ministra prosvjete Damira Šehovića, odbrane Predraga Boškovića, kao i rad bivšeg rektora Univerziteta Mediteran Janka Radulovića.

Foto: PR Centar
Istraživanje Centra za akademski integritet

 

“Neshvatljivo je da studentu magistarskih studija na Univerzitetu Crne Gore padne na pamet da, u svojoj disertaciji, prepisuje iz izvora dostupnih na sajtu Komisije za hartije od vrijednosti, vidljivih putem jednostavne Google pretrage, kazao je na pres konferenciji za medije izvršni direktor ove NVO Mitar Đukanović.

Đukanović je saopštio da je magistarski rad “provučen” kroz softver za prepoznavanje karaktera OmniPage.

“Prilikom analize rada, koristili smo program za provjeru autentiičnosti Turnitin. Nakon detaljne analize rezultata Turnitin provjere i pregleda dostupnih akademskih izvora, konstatujemo da magistarska disertacija Alekse Bečića predstavlja jasan i nedvosmislen plagijat”, naveo je Đukanović.

 

<YDVXAutor:Danilo Ajković

https://fosmedia.me/infos/politika/istrazivanje-becic-plagirao-magistarski-rad-foto

8 KOMENTARI

 1. A znali ovaj “Centar”-kojim je prosjekom suveren okončao studije na Ekonomski fakulitet..? Dal neauten… ili auten…..?

 2. “…ali mislim da je kolega Bečić sve citate, uz navođenje izvora, jasno naveo. (…)
  “…akademskoj zajednici da kaže što misli da treba, ali mogu reći da je Aleksa Bečić bio odgovoran i da je bilo zadovoljstvo sarađivati sa njim. Moje je mišljenje da nije bilo plagijata”, rekao je prof. dr Lakićević za Dan. ”

  Primiču se izbori u PG. Treba ocrnjeti opasnog političkog protivnika. Makar izmišljotinama.
  Odakle se sad ispili ovaj Mitar? Koji li je taj faktor?

 3. Plagijatore na stub srama i pred tužioca.
  No, šta bi sa Anastazijinim doktoratom? Provuče se bez posledica.
  A prikazivali su i dokazivali da je preko četrdeset stranica ad litteram prepisala iz tuđe disertacije! Sa svakom tačkom i zapetom…

  • a ŠTO BI SA SANJOM VLAHOVIĆ VELJEPOSLANICOM…U ROMU..? A ŠTO BI SA ONIEM MAGISTROM IZ VRHA DrPiSvto…I MNOZIMA SA PRIŠTINSKOG-VRANJSKOG UNIVERZUMA(pola pulicje posjeduje te diplome.a bora mi i neke sudije-bar, ove naše u sao boca(od pola litre-preko toga preliva se?) di cattaro?

 4. Da se i ja oglasim na Skali koju redovno slusam i pratim!
  Pozdravljam njeno urednistvo!
  Posredno se bavim tim. Dakle, za novac pisem diplomske radove i magistarske teze. Radim to ljudima kojima posto-poto nedostaje taj “rad” da bi se kvalifikovali poziciono u firmi i politici. Mahom nestrucni i nedovoljno pismeni klijenti. Obzirom da nijesam u njihovom miljeu, niti politicki angazovan, prinudjen sam da se ovim bavim.
  Ne znam da li je ijedan od navedenih koji “nijesu neautenticni” pisao svoj rad! Imate li audio zapis odbrane teza istih?
  Imao sam priliku komunikacije sa sredisnjim i nijesam mogao vjerovati dokle seze njegovo neznanje!!!

 5. Veljko koliko ja znam ovaj Bečić nije izučavao pomorske nauke na “VašaPotonjaŠansa”..Dobrota ..u komšiluku danas pokonjeg dr Uroševiča,osnivača i upravnika Bolnice na Sveti Matija..? “Jer nije čoek kriv ako se glup rodi-nego ako glup umre..”(Balzak) ?

  • Opozicijo@ učio sam ja mnogo toga osim pomorskih nauka. Kao šta vidiš pomenuh Dekartov skepticizam a to se ne uči na pomorskim školama. Psihološki gledano VPŠ Kotor su prekrstili u “poslednju šansu” zavidni imbecili koji kada imaju 10 € u džepu smatraju sami sebe bogatim. Nisi ti jedini ima vas još.
   Šta se tiče Bečića njega sam prekrižio još od vremena kada je glumio dobročinitelja Mujicu.
   Odradio je Beka tv-dnevnicu i na kraju donirao sirotinji cijelu svoju mjesečnu platu ( Mujica donira 10 000 $ od svoje predsjedničke plate 11 800 $ ). Mene Beka nije impresionirao tim činom nego ga na FB upitah ko ti daje novac sa strane da preživiš mjesec bez plate te šta taj tvoj finansijer traži od tebe za uzvrat?
   Nije Beka odgovorio nego me odmah blokirao.
   Ne znam ko je glup a ko pametan ali eto na taj jeftini populizam ja imam pitanja i potpitanja. Kada si tako bistar čudi me šta ne pitaš Joku đe je audi , đe su pare od prodaje i zašto sirotinji nije kuća renovirana , šta je Joka ničim izazvan javno obećao ?

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].