Italijanski turoperatori u posjeti Kotoru

5
posjeta Kotoru

Dragana Samardžić

Dragana Samardžić

Turistička organizacija Kotor i Zajednica Italijana Crne Gore biće domaćini ovoga vikenda studijskoj grupi italijanskih turoperatora i predstavnika regije Friuli – Venecija – Đulija.

Biće ovo prilika da se gosti iz Italije upoznaju sa znamenitostima Kotora, njegovom ukupnom turističkom ponudom, kazala je za Skala radio Dragana Samardžić iz lokalne Turističke organizacije.

Studijsku grupu čine 12 turoperatora, predstavnici regije Friuli – Venecija – Đulija i predstavnik medija.

Ova posjeta se realizuje kroz projekat “Turmont”, koji se finansira od strane ove italijanske regije.

Za goste iz Italije turistički poslenici će u kotorskom hotelu “Cattaro” organizovati poseban program na kome će biti prezentacija kotorske kužine.

Polaznicima specijalizovanog kursa za turističke vodiče biće svečano uručene diplome, a organizovani su i susreti sa predstavnicima hotela, turističkih agencija i ugostitelja, kako bi u direktnom kontaktu sa italijanskim turoperatorima uspostavili saradnju, zaključila je Samardžićeva.

5 KOMENTARI

 1. Skala radio,
  zbog čeka dozvoljavate da ovaj penzioner konstantno vrijedja komentatore na vašem portalu? Em što piše uglavnom gluposti, em se iživljava dužinom teksta i temama, pritom vrijedjajući neistomišljenike! Pooštrite malo kriterijume, trenutno su jako niski.

 2. Moj bezimeni Vlado-brez boje i vonja, treba znati da kada čovjek laže i kada priča istinu ima jednu obavezu da se kaže kako mu je ime i prezime?A ti,ko si? Čiji si i od koga si?Kada me bilo ko vidi da idem u crkve kao ti i ostali moji bivši saradnici sa “ušnog”!! Do tada ,tvoje najbliže -moje bivše sopljne saradnike i sve ostale slične tebi- koji ste blago rečeno dno od dna Kotora!!! Na kraju,nu bogati,da te slučajno ne zabolje rušenje ,ne crkve,nego spomen kapele Velikog Njegoša,čije potonje počijevalo oburdaše tvoji prci sram vas i stid bilo- paševjernici!Jer,da su ti prci bili vjernici,ne bi to uradili 1916!Zato moj deboto “pošteniji” od vrata od Šuranja,dragi vaš i samo vaš Vanja-začepi i ne vonjaj ili se predstavi pa da onda ljudski popričamo?

 3. Bolje je riješenje-da na tvojoj kući stoji “oglasna tabla”-ploča :”ovo je kuća Altaira,potomka čiji su preci 1916 godine pod firmom vrlih vojnika Austrougarske monarhije obrurdali Njegoševu Kapelu na Lovćenu”!!!!!!!!

  • Moj Jole za vrijeme te monarhije bilo je reda i discipline a kada su tvoji dosli srusili su crkve, pocerali na gole otoke,drzali politicku nastavu i ispirali mozak narodu i omladini. Spijali kao sto i ti danas radis i zato da ti se glasa ne cujke. Kad si zario i palio a sada si kao dobar, posten i crkovni covjek, a ondar si bio protiv tradicije. Smrt fasizmu i sloboda naropdu.

 4. Nadamo se da nijesu turoperatori pitali da li su 21. XI 1944. sagrađeni Bedemi.
  Zamislimo situaciju da Italijani uklešu ili ugrade kamenu Tabulu sa
  datumom 5. VI 1944. na zidine Koloseuma !!
  Toga dana su, naime, napustili Rim vojnici iste vojne mašinerije kojoj su
  pripadali i ovi što su na Aranđelovdan 1944. napustili Risan, Kotor i Tivat.
  Ako tome događaju treba podignuti spomenik, neka se podigne na nekoj drugoj lokaciji. Iznad glavnih Vrata onome datumu nije mjesto.
  Koliko mi je poznato, onaj “nenarodni režim” između dva svjetska rata,
  nije postavljao Tabulu sa datumom 6. XI 1918. Toga dana
  su Crnogorci i Srbi oslobodili Kotor od vjekovne vladavine
  (neću kazati-okupacije) Mlečana, Austrijanaca, Rusa, Francuza,
  pa opet Austrijanaca.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]