Ivan Brajović: Umjesti demagogije i populizma, nudimo odgovornost i ozbiljnost

1
sa Konvencije SD u Kotoru

Na izbornoj Konvenciji SD Kotora, na kojoj su izabrani delegati za prvi Kongres i kandidati za Glavni odbor, predsjednik Socijaldemokrata Crne Gore je u svom obraćanju prisutnima rekao da Socijaldemokrate umjesto demagogije i populizma, nude odgovornost i ozbiljnost, što podrazumijeva moderan pristup politici i preuzimanje odgovornosti za konkretne projekte koje će Crnoj Gori obezbijediti snažan ekonomski razvoj u narednom periodu.

“Nakon ostvarenja dva naša istorijska cilja, obnove nezavisnosti i dobijanje pozivnice za članstvo u NATO-u, Socijaldemokrate insistiraju na potrebi okupljanja oko ostvarenja našeg trećeg velikog cilja – partnerstva za snažan ekonomski razvoj Crne Gore. Poboljšanje životnog standarda građana i ekonomski razvoj Crne Gore su naš prioritet. A to ne možemo demagogijom I populizmom, nego odgovornošću i ozbiljnošću, koja krasi nas u SD-u. Osim toga, svjesni smo da stalno moramo čuvati prethodno dostignuto, i sa tim se ne smijemo igrati. Socijaldemokratama je osnovna ideja vodilja nacionalni i državni interes Crne Gore, i sa tim se nećemo igrati”, istakao je Brajović.

Dalje je naglasio da su stvari počele da dolaze na svoje na lokalnom nivou, gdje SD formalizuje faktičko stanjei potpisuje koalicione sporazume sa partnerima sa kojima vrši vlast, a slični procesi će ubrzo početi i na državnom nivou da se dešavaju.

U svom daljem izlaganju predsjednik Socijaldemokrata je izdvojio mlade kao posebnu grupu na koju će Socijaldemokrate staviti poseban akcenat.

“Jedna grupacija je posebno u fokusu Socijaldemokrata. To su mladi. Uvijek ćemo biti otvoreni za mlade, uvijek ćemo ih podržavati i zajedno sa nima ostvarivati nove političke pobjede. Zato mladi u SD-u nijesu budućnost, nego sadašnjost”, naglasio je Brajović.

“Na Kongresu, na kojem ćemo izabrati rukovodstvo Partije i najviša partijska tijela, će svaki delegat glasati po sopstvenom nahođenju, onako kako misli da treba, kao slobodan čovjek, kako i dolikuje Socijaldemokratama. Vrata SD-a su, kao partije moderne ljevice, uvijek otvorena za sve vaše sugestije, prijedloge i kritike. Budite slobodni da izrazite svoj stav i svoje mišljenje, kako bi naše političko djelovanje bilo što bolje, da sjutra budemo ponosni na ostvarene rezultate. Ja sam siguran da će Kotor dati veliki doprinos u ostvarenju naše vizije moderne, građanske, evropske i evroatlantske Crne Gore”, zaključio je Brajović.

Na izbornoj Konvenciji SD Kotora, izabrano je 20 delegata za Kongres, i 4  kandidata za Glavni odbor: Snežana Borozan, Ilija Milošević, Vladimir Stjepčević i Miloš Džudović.

Osim toga, na ovoj Konvenciji, izabrani su: Miloš Čelanović za koordinatora Omladine Socijaldemokrata Kotora i Snežana Borozan za koordinatorku Foruma žena SD Kotor.

Pored predsjednika Brajovića, izbornoj Konvenciji su prisustvovali Rada Koprivica-predsjednica Foruma žena SD Crne Gore i funkcioner SD-a Žarko Radulović, stoji u saopštenju Medijskog tima Socijaldemokrata Crne Gore.

1 KOMENTAR

  1. Neodgovorna i neozbiljna grupa iz zadnjeg vagona DPS kompozicije nudi demagogiju i populizam na putu za tunel bez izlaza.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]