Ivana Đukić: Izdržali su Crnogorci i gore od ovoga, pa će i ovo!

1
,,Crnogorski mladi patriota M.R. u odbrani svojih svetinja!”

I kao što se tek-tek, naizgled slučajno, robotska ruka provuče kroz naš vidokrug – tako i zastave države – koja nije ova – zauzimaju vidno polje, ne bi li građani zaboravili na namjere, iza njenog promovisanja. Juče bi postavljena zastava suśedne države na manastir – unutar ove, a danas već, poput nekog vica, koji nije dobro ispričan, bi skinuta. Znaju oni da je i Državna i vjerska provokacija. Ali – ipak – da testiraju granice mogućnosti. Može li se, između ostalog, poput osvojenog planinarskog vrha – pobiti i označiti svoja teritorija… Pa, planinarima je to lako. Ali – i dozvoljeno. Ovđe treba da se riješi – za njih još uvijek – i to je očigledni više puta ponovljeni postupak – teritorijalno pitanje, a pošto ne znaju da li provelikosrpska vlada sama po sebi rješenje – “da razriješe rebus zauzetosti”, da se proba i direktnim sugerisanjem. Pa “ako prođe – prođe”. Ovakav vid beskurpuloziteta – pod zaštitom glavno-komandujućih bi ne samo bio osuđen od strane onih “koji su nam manje jezički srodni” – već itekako procesuiran.

Trebalo bi da postoji makar kakva-takva svijest o provokaciji unutar granica Crne Gore – a u skladu s tim određenih aktivnosti. Kakvo je to bahaćenje? Kakav je to duh samopriznajuće autoritativnosti? Kakvo je to spokojstvo i nereaktivnost najodgovornijnih po ovim pitanjima?! Na šta vam liče Crnogorci – na poligon za oprobavanje postavljenih mentalno i psihički problematičnih ciljeva?! Na teren za iživljavanje do iznemoglosti?! “Izdržali su i daleko gore od tog, pa će i ovo?!” Koji to problem sa sopstvenim identitetom ima taj neko – tražeći u drugome kompezaciju?! Može li se to tretirati nekom drugom vrstom sredstava – koja nijesu pravna rješenja?!

Ivana Đukić

1 KOMENTAR

  1. Umjesto da smo mi sami lagano odlučili da sačuvamo našu državu, tu odluku prepuštamo Evropskoj Zajednici, koja sve zemlje Balkana vrednuje po svojoj težini na Balkanskom političkom kantaru, gdje u normalnim okolnostima težimo 100 grama, svaka. Evropska Zajednica ne može dopustiti da Crna Gora bude pod vlast Srbije, ne za to što naročito vole Crnu Goru, nego za to da Rusija, preko Srbije ne dobije izlaz na Jadran, i tako se oslobode Turske, koja im ograničava slobodan pristup Crnomorske flote Mediteranu i hoće da pretvore Boku Kotorsku u pomorsku bazu Ruske ratne flote i luku Bar u glavnu arteriju komunikacije Rusija – Jadran.
    Milo je objavio da sa tradicionalnom koalicijom, od 41 potrebnih mandata ima 40. Praktično fali mu jedan mandat. U svim ovim političkim turbulencijama, od svih 100 gramski, teških državica, odjedanput Kosovo je počelo dobijati na težini, i može da pretegne kantar u korist Crne Gore, ne zato što naročito vole Crnu Goru, iako imaju istinskih razliga za to, nego za to što daleko više mrze Srbiju, kao iskonskog neprijatelja. Ovaj glasački rasplet se neće odgonetnuti noćas, može trajati i više dana, za to možemo mirno ići na spavanje. Śutra je novi dan i nova nafaka, svanuće i viđećemo. Ponekad, lijenima i neodgovornijema i Bog pomaže. To je kao kad zatvorenicima se daje druga prilika da počnu izpočetka.
    IZVOR : Glas razuma ….

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].