Ivana Đukić: Velikosrpska ideja i politički marketing

3
Ivana Đukić

Piše, Ivana Đukić

Kad stranka traži ,,Nestranačke ličnosti” (vjerovatno za dodatne poslove), pošto su ,,Nezavisne intelektualce” potrošili u traženju glasova, te se prešlo na preostale članove društva, pogađa se o kojoj je stranci riječ! Imati stilizovanu trobojku u sopstvenom logou, tako da jedna polovina simbola, nježno zaklanja drugu, ostavljajući prostor za nagađanje, i ,,spontanu regresiju” – ne i samopreispitivanje – dobija se poruka koja nije iz nama znanog korpusa. U stranci, takođe stilizovane, ali druge geometrijske forme, trobojke: ,,Za budućnost Crne Gore”, na kraju fale pune dvije riječi ,,Za budućnost Crne Gore u Srbiji”. Nedovoljno su jasni, odnosno skraćeni u svom osnovnom smislu i njihovi podfilijalni slogani, po uzoru na prvonastali: ,,Ne damo svetinje (onima kojima pripadaju)”, odakle slijedi: ,,Ne damo Crnu Goru (Crnogorcima)”, ili po istom kodu ,,NE damo Nikšić (Nikšićanima)”…

Kao što u vizuelnom, koloritnom kadru, postoji 24. kvadrant – sličica koju ne vidimo svjesnim čulima, ali ga naše oko zapaža i šalje informaciju do mozga, đe na nesvjesnom nivou vrši (re)programiranje istog (zbog čega su mediji opasna „igračka“) – tako kod ovih sadašnjih političkih poruka, za predstojeće izbore, u donjem desnom uglu sadrže provučene imperative ,,Izaći ćete”. Takva vrsta zloupotrebe medija je nekažnjiva zakonom, a predstavlja svojevrstan zločin. Ta subverzivna (a vrlo organizovana) aktivnost ima spone i u glasovno odaslanim porukama: ,,Ne damo MU Nikšić” – đe, pritom, ove enklitičke fome , dativa trećeg lica jednine, lične zamjenice ,,on” (od prvog lica jednine – Milo Đukanović) u originalu – nema.

Kad sve saberete i vratite se na početak priče (još uvijek bez kraja), ostaje nam da se priupitamo: ko će za štete nanijete mentalnom biću aktivnog građanstva i slobodnobiračkih lica na kraju da snosi odgovornost, kada dokazana istina više ničemu ne bude služila

3 KOMENTARI

 1. To je PESTO Kupljevina ( gubava družina)!
  Ni Jole Drinjak se ne oglašava i njemu je punan kufer ercegovanaca i bulumente, a
  pari se da je prestà odit i u ponedionik !
  Izvanjce treba ispratiti koračnicom
  Voja Abesinca , oli himnom Bokeljske
  Narodno Oslobodilačke Brigade !
  Jole ni tamburicu ne zna svirati , ali umije
  govedariti !

  • “ALI UME GOVEDA-RITI(BRATA IM BUZDO VA)-TIMARITI I PRESTAVITI” -VODEĆOJ “KOTORSKOJ KULTIVIZIRANOJ JANOSTI”P-NA STRANICE”KULTURNOG RADIO DNEVNIKA “SKALA RAIO”-OLIČENJE “SER BPSKE(NEKADAŠNJE )KULTRE U OBNOVI TRADICIJA “SER BSKE BOKE”-U EVOLUCIJI…RATOVANJA POTV “USTAŠKIH HORDI(1989-1991-1999 GODINE)-NA KONAVLE I DUBROVNIK…U NAMETNUTOM RATU..U KOJEM SU ZA NAJEK LIKVIDIRANE USTAŠE-AKO JE VJEROVATI -U SNAGU I MOĆ U RIJEČI (TOG VREMEA)-MILA RADOVANOA ĐUKANOVIĆA-AKTUELNOG PREŠEDNIKA NEKDANJE SER BPSKE DRŽAVE CRNE GORE(SKOVANE U ABlejanje-KONTRARWVOLUCJU-1989/1991!!!..NALIK NA “OKRAJK DRŽAVE “VELJA SER BIJA..?!
   “PREO ZETE I MORAČE-SE JE DRUGOJAČE”-REĆE IVO VRANA…CARU JUNAKA?!KAKO SU I BOKEZI ZNALI REČI:” SVE TIČICE IZ GORE SLEĆELE SU NA MORE…”?

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]