Ivančević: Krah zimske sezone, nade polažu u ljetnju

0
Dragan Ivančević

Turistički radnik Dragan Ivančević kaže da već postoje dobre najave za ljetnju turističku sezonu, koja bi mogla da bude na nivou od 60 odsto prometa iz 2019. S druge strane smatra i da je ova zimska sezona već osuđena na propast.

“Bojim se da je i ova zimska sezona, kao i prethodna ljetnja, osuđena na krah”, kazao je Ivančević za TVCG.

Kritikovao je mjere koje je nova Vlada donijela, a koje se odnose na zabrane tokom novogodišnjih i božićnih paznike.

“Bilo je dovoljno prostora da se omogući da jedan broj kapaciteta, poštujući mjere, u skijaškim centrima drade turistički i ugostiteljski objekti”, poručio je Ivančević.

Mjere koje je nova Vlada donijela, kako ističe, ne korenspondiraju sa potrebama turizma, kao ni činjenica da nemamo resor, ni službu u Vladi, koja se bavi turizmom.

Nada se da će vakcinacija dovesti do toga da možemo računati na bolje rezultate u glavnoj ljetnjoj i postsezonu 2021. godine.

“Ove godine imamo dosta dobre najave za sezonu, predsezona se sada ubrzano otkazuje i rezervacije se prebukiraju za septembar i oktobar”, kaže Ivančević i dodaje da sezona ne može biti kao što je bila 2019.

“Ako bi ova vlast napravila neke poteze koji idu u korist turističkih poslenika, mislim da bi moglo nešto da se uradi, makar 60 odsto prometa od sezone iz 2019.”, naveo je Ivančević i kritikovao odluku vlade da ugasi MA.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].