Ivanović tužio Mandića i traži 5000 € za duševne boli

12
Željko Ivanović (LIJEVO, BEZ ŠEŠIRA), suvlasnik “Vijesti”, medijski reketaš i pokrovitelj SPC

Još jedan pritisak na novinara i publicistu Slavka Mandića stiže iz medijskog koncerna Vijesti.

Ovoga puta Željko Ivanović, kako sam navodi u tužbi novinar i osnivač dnevnog lista Vijesti, kao i TV Vijesti, prije toga urednik i direktor nedjeljnika Monitor, već duže od tri decenije promoter slobode govora i nezavisnosti medija u Crnoj Gori i regionu, završen lični navod, za pretrpljene duševne bolove, odnosno povredu prava ličnosti i to prava na psihički (duševni) integritet, prava na čast, prava na ugled i prava na dostojanstvo traži od Mandića i preduzeća MAXKO DOO, čiji je izvršni direktor da mu za sve navedeno plati ni manje ni više nego 5000€.

Tu su naravno i zatezne kamate i ostali troškovi koji za cilj imaju potpuno finansijsko iscrpljivanje Mandića, kako bi ga, ovako visokim novčanim kaznama ućutao i natjerao da prestane da se bavi svojim poslom.

Na po 25 strana opširnog materijala koji je dostavljen Osnovnom sudu u Kotoru, za tužne protiv Mandića i preduzeća MAXKO DOO Ivanović je valjda imao namjeru da objasni sopstvenu izloženost gnusnim napadima od ovog dvojca, zbog čega je pretrpio duševne bolove koji su navedeni u prvom dijelu teksta.

A što je Mandić uradio da ovako ražesti Ivanovića, čiji je bijes težak punih 5000 €?

Nakon objavljenog teksta Milko i Slavko  https://www.vijesti.me/kolumne/516725/milko-i-slavko u vlastitoj kolumni lovac na zmajeve, objavljene na portalu Vijesti 02. marta ove godine, u kome je izvrijeđao Mandića i u tekst uključio dio njegove porodice, praveći lažne konstrukcije i klevete, uslijedio je kratak odgovor Mandića.

Tekst objavljen na Skala radiju istog dana glasi: Željko Ivanović je lažov i prdnjava!
Što je tu Ivanović vidio kao razlog za tužbu je teško razumljivo. On savršeno dobro zna da je u autorskom tekstu Milko i Slavko, a takvih je mnogo protiv Mandića u Vijestima, sijaset laži i da je dno dna, koje očigledno on može da dosegne kad god mu odgovara, uvlačenje u lažotine dijela ni krive ni dužne porodice.

Tekst zbog koga Ivanović tuži Mandića i traži 5000 eura Željko Ivanović je lažov i prdnjava! nije ničim mogao uvrijediti ovog „borca za slobodno novinarstvo“ jer on je u tekstu na više mjesta dokazao da je lažov, što će se na sudu lako dokazati. Kao takav dokazao je da može da dobije vrijednosni sud da je prdnjava koji mu, zbog toga što sve ovo čini ističe Mandić. I tu nema ništa sporno. Osim činjenice da je Ivanović potrošio 25 strana da sudu objasni 4 riječi zbog kojih podiže tužbu.

Ovakvo ponašanje Ivanovića i Vijesti nijesu nikakva novost. Sjetimo se ciljanog napada njega i drugog suvlasnika Perovića na 7 medija za prenošenje tekstova čiji autori nijesu bili i cifre koju su tražili u visini od oko 140.000 €. Što to za medije znači, koji jedva sastavljaju kraj s krajem, nije teško razumjeti. Ivanović je svjestan njihove snage i rastućeg uspona, za razliku od propadanja njegovg medija i opadanja tiraža svakodnevno. I to upravo zbog lažno izgovorene riječi.

Ovoga puta nećemo dozvoliti Ivanoviću da se iživljava nad novinarima. Obratićemo se svim relevatnim međunarodnim adresama da nas zaštiti, a ako treba zatražiti i azil u nekoj od država Evrope, zbog nesigurnosti koja je svakodnevna i evidentna. Jasno je da novca nema i da, ukoliko sud kao i do sada izađe u susret Ivanoviću i presudi u njegovu korist, spremno idem u zatvor. I to je za ljude, a onima drugima ostaje sila i vlast. A kome snaga leži u topuzu, tragovi mu smrde nečovječštvom.

Ivanović je postao i vlast i moć. Bio je to dijelom i za vrijeme prethodne vlasti. Tetošili su ga i čuvali dobro. Opraštali mu dugove i finansijski mu pomagali. Zašto, jednog dana će i oni i on morati da objasne.

Slavko Mandić

12 KOMENTARI

 1. Alo Ivanoviću,
  Misliš li da ćeš vječno prolazit i da će do vijek Vijesti biti neprikosnovene od kojih svi pune gaće.
  Nećeš.
  Neće moći.
  Dušu i boli ima još beko sa sve porodicama ali za razliku od tebe i poštenja.

 2. Podrška Slavku Mandiću
  A za Ivanovića imamo mi kotorani jedno mjesto samo treba jedno metar špaga.A to mjesto je stub srama na trg od oružja. Tu treba Ivanovića vezat sa natpisom:
  Da se I govedo čovjekom može zvati.
  Mogu Slavko da to punu u prk.o

 3. Prvaci medija, u ovom slucaju Skale, moraju da vode racuna o nacinu izrazavanja. Nije prvi put da bivaju tuzeni na sudu iz slicnih razloga. Ako sadrzaj pisanja ne znate da izvagate i da iskritikujete nekoga na kulturan i primjeren nacin, potkrijepljen cinjenicama i dokazima i ne izazivate svako malo sudske tuzbe, onda i ne treba da vodite medij i dajete drugima negativne primjere.
  Ne podrzavam ni djelovanje koncerna Vijesti, da se to zna.

  • Marko , treba da nemaju stav i onu stvar.
   A treba i te kako i samo tako kako rade.
   Znaš li ti da pravi novinari i mediji bivaju tuženi i tuže braneći svoja načela i istinu.
   Ne može se biti pizdun pa koliko god da košta.

 4. Prdnjava ili puštanje vjetra.Jeste da smrdi i čuje se , ali u mediciniske svrhe veoma zdrava i korisna. Operisanim bolesnicima potvrdjuju zdravlje stomaka , kad dobiju vjetrove ili prdnjavu.
  E moj Slavko ti si častio dotičnog gospodina. Kad bi on prdio , možda bi manje sr..
  Tvoje četiri riječe bole 5ooo eura, a koliko bi vrijedila ona čuvena kolumna Govedova po tvoje duševno zdravlje. No ti njega utuži , pa s obzirom na riječi protiv tebe iztračunaj. Možda bi došao i do miliona. Naravno eura a ne krvnih zrnaca

 5. Slavko, mislio sam da je ovako reagovao zato đto si pokušao da mu skineš šešir, – a baš mu lijepo stoji. A onda sam se sjetio da je on ipak govedo a ne pašče, pa se paščetu izvinjavam. Što se tiče duševnih bolova imamo mi jednu instituciju na entitetu Brsalj, koja se liječenjem ovakvih boli bavi. Kolokvijalno se zove Duševna Bolnica”, mada mi se više sviđa hrvatski naziv – UMOBOLNICA. U toj ustanovi svoje “duševne boli” liječese brojni kriminalci i ubice, koji su imali – bolje – advokate-. Ne insinuiram, mada je svaka sličnost nevjerovatna.
  Ovo je moj skromni doprinos slobodi izražavanja i slobodi medija u Crnoj Gori.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]