Iz arhiva Skala radija: Crna Gora u raljama sopstvene nemoći (15/10/2018)

0

Crna Gora u raljama sopstvene nemoći

Crna Gora u raljama sopstvene nemoći

Crna Gora je jedna od rijetkih na čitavoj zemaljskoj kugli kojoj s pravom pripada epitet da je zemlja čuda. Pa ipak, ono u čemu je jedinstvena i po čemu nema pandana na zemljinom šaru je činjenica da postoje i oni njeni građani koji je očima ne mogu viđet i koji bi je najrađe u korijenu satrli. Oni kojima je životni san da je vide kako se u krvi guši, ali sa dovoljne distance da slučajno njih što od tog paklenog nauma ne zakači. Jedinstveni smo i po tome što nam osumnjičeni političari za pokušaj terorizma šetaju izvan Crne Gore usklađujući strategiju sa onima koji bi da ruše naš ustavni poredak i da likvidiraju naše čelnike. Za njih se izdaje obavezujuće upustvo, kako se slučajno ne bi priveli pravdi i konačno kaznili za ono što nesmetano čine više decenija. Štiti ih naš sistem da bi oni zauzvrat na njega udarali svim raspoložim domaćim i snagama susjeda bratske provinijencije. Tu su i popovi u crnim mantijama od kojih i beštije bježe glavom bez obzira, oni kojima ne pada na pamet da propagiraju vjeru i blagost hrišćanskih poruka.

Specifični smo i po tome što kod nas djeluju mediji koje su više političke organizacije i partije, ostrašćeni mrzitelji Crne Gore i onoga što ona predstavlja, zagovornici nestajanja i lažnog predstavljanja naše nacionalne istorije i kulture i podstrekači etablirane mržnje prema Crnogorcima, Crnogorskoj crkvi i Crnogorskom jeziku. To su mediji kojima je cilj da prizovu đavola kako bi imali materijal za naslovnice, pa zato dnevno fabrikuju konstrukcije proizvedene u kužinama ostrašćenih nacionalističko-klerikalnih postrojenja sa bradatom pozadinom i znamenjima od kojih se stidi civilizovana Evropa. Njihovo djelovanje je motivisano željom da se promijeni ustavno pravni poredak i uspostavi onaj kojim bi mogli u značajnoj mjeri da rukovode. Njima je dozvoljeno da javno mrze i da za tu mržnju budu privilegovani. Državni mazohizam institucionalnog karaktera u velikoj mjeri. To su neki novi pravci i neke naše stare osobenosti koje nam krče puteve sa kojih, nastavi li ovako, nema povratka.

Crnogorska pretpolitička scena izaziva potrebu za izučavanjem na svim naučnim institucijama. Samo kod nas mogu lijevi sa desnima, a ovi opet sa centralnim koji su u vezi sa nacionalnim partijama. Svi zajedno se sokole u potrebi za svrgavanjem s vlasti postojećih, sa kojima neće ni u snu, ali oće sa uniformisanim demokratskim navodnim snagama i nekakvim urašima koji su duboko zavukli obje ruke u špag našeg naroda i narodnosti.

Specifični smo i po tome što nam danas u goste dolazi šef srpske crkve Irinej. To je onaj isti koji se nije zacrvenio kad je izjavio da je položaj Srba u Crnoj Gori lošiji nego u vreme NDH i Osmanlija. Crnogorci su vjerovali da će njemu i svima koji atakuju na našu zemlju biti makar uskraćen ulazak. To se nije desilo jer se našim mrziteljima odavno gleda kroz prste. I tome mora doći jednom kraj. Mora se reći onima koji udaraju na Crnu Goru da je dosta više i zabraniti im dolazak kako ne bi još više kontaminirali našu zemlju.

Ovoga puta je ušao zahvaljujući patrijarhu Antiohijske patrijaršije Jovana. Drugi put, moramo vjerovati, neće mu ni on pomoći.

Za kraj samo pitanje srpskim popovima koji šenluče po Crnoj Gori: Što će pokazati Antiohiskom patrijarhu? Crnogorske svetinje koje su uzurpirali i devastirali u dobroj mjeri, dok mi ćutimo i širimo hrišćansku ljubav sa porukom “ko tebe kamenom, ti njega hljebom“. Bojim se da više hljeba nemamo.

Slavko Mandić

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]