Iz arhiva Skala radija: Devastacija obale u Kostanjici (9. nov. 2011.)

0
Kostanjica: devastacija obale

Mi smo kravataši upozoravali i tada.

A vi?

Vi ste digli frku kada vaš član nije dobio Turski rt.

To su vam jedine zasluge.

http://radioskala.me/2011/11/09/devastacija-obale-u-kostanjici/

Devastacija obale u Kostanjici

Kotorskoj Komunalanoj policiji ovih dana pristiže veliki broj poziva iz Kostanjice zbog narušavanja i devastiranja prostora od strane investitora firme INPRUS-MONT d.o.o. Kotor koja već mjesec dana deponuje zemlju i kamenje u dužini od oko 150 metara u more i uz magistralni put.

Riječ je o nelegalnom deponovanju ogromne količine zemlje i kamena, kazao je za Skala radio Zoran Vučinović, načelnik kotorske  Komunalne policije.

Ova policija je nekoliko puta obavila inspekcijski nadzor i obavijestila Javno preduzeće Morsko dobro u čijem pojasu se narušava pomenuti dio obale.

Takođe su, prema riječima Vučinovića, obaviještena i resorna ministarstva i javni tužilac kako bi se devastacija prekinula, a izvođač primorao da poštuje zakone naše države.

Podsjetimo, da se na sva zvona govori o zaštiti kulturnog pejzaža, posebno sa međunarodnih adresa, a Kotor je grad pod zaštitom UNESCO-a.

Bokokotoraki zaliv je u familiji od 25 najljepših zaliva svijeta.

Prije izvjesnog vremena takođe su investitori nelegalnim rabotama gotovo srušili brdo na Lipcima i promijenili geografiju u ovom dijelu Bokokotorskog zaliva.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].