Iz arhiva Skala radija: Dodikovijada (01/10/2012)

0
Dodik

Dodikovijada

Dodikovijada

Kako stvari stoje, odkad pamćenje seže, mnogi bi Crnu Goru potopili i od nje napravili veliko jezero ili još bolje, more, kako bi mogli da se brčkaju i u toploj vodi hlade debele drobove.

Jedan od njih je svakako neutemeljena ličnost i elementarna nepogoda naroda u srpskom entitetu Bosne i Hercegovine koji se zove Milorad Dodik.

Čuli smo ga juče kako Boga moli da nestane država u kojoj živi, pa neki rekoše da su strašno iznenađeni takvim skandaloznim istupom meštra bez osnovnog političkog sluha.

Kada sebi ne želi dobro, kako bi onda nama, koji smo ga znali objeručke primati u čvrsti zagrljaj, bratski licemjerno, kako su pojedinci navikli decenimaja i kod nas.

Znao je to Dodik cijeniti na svoj nabusit i primitivan način.

Sjetimo se njegove anonimne posjete Crnoj Gori prošle godine kada je štićenicima Doma u Bijeloj dijelio srpske poklone.

Zaboravio je da se javi domaćinu kuće, jer on za njega nije domaćin.

Njegov je šef bivši Tadić a sadašnji Nikolić, a ovo ovđe je samo prolazna avantura.

Čovjek psovki, kočijaških manira, loš imitator poznatih autokrata, zamuckivač na bilo koje pitanje koje ima prosto proširenu rečenicu, oće da gradi hidroelektrane na gornjem dijelu rijeke Drine, ne vodeći računa pritom o zaštiti crnogorskih interesa.

Njegova izjava da “niti Crna Gora, niti Vijeće ministara BiH, niti bilo ko drugi nema pravo da osporava izgradnje četiri hidroelektrane na gornjem dijelu rijeke Drine, te da je to isključiva nadležnost vlasti tog bosansko hercegovačkog entiteta“, iznenadila je našeg potpredsjednika Vlade Vujicu Lazovića.

Svakako da veće iznenađenje predstavlja upravo iznenađenje Lazovića koji je iskusan političar i koji je do sada, kao takav morao da zna da ima posla sa političkim siležijstvom vođe bosanskih Srba, kome zakon leži u topuzu.

Na njegovu žalost koja traje od Kosova pa na ovamo, Dodik zaboravi na međunarodno pravo, standarde i obaveze koji nalažu pravila ponašanje svih, pa i onih koji su podivljali od obijesti, dok mu narod grca od bijede i jada.

Nema sumnje da će Dodik morati da traži neke donje tokove Drine, jer na gornje neće moći, koliko god želi da ponizi našu državu ali i snagu međunarode zajednice koja neće dozvoliti da se krše pravila koja je sama donijela.

Do tada, Dodiku ostaju pusti snovi lidera koji će završiti kao kalif umjesto kalifa, čija će karijera, u vremenu koje slijedi imati politički i svaki drugi sunovrat.

Treba samo još vremena i strpljenja.

Radi se o procesu koji traje.

Nesvjesni Dodik to još ne razumije.

Neće ni kada bude padao strmoglavo, ali ne u vode sa ove naše crnogorske strane.

Slavko Mandić

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].