Iz arhiva Skala radija: Domaćica, penzionisani sportski novinar i penzionisani nastavnik nezakonito postavili Jokićevu kumu na čelo KC Kotor (23/05/2018)

1
Kulturni centar Kotor

Domaćica, penzionisani sportski novinar i penzionisani nastavnik nezakonito postavili Jokićevu kumu na čelo KC Kotor

Domaćica, penzionisani sportski novinar i penzionisani nastavnik nezakonito postavili Jokićevu kumu na čelo KC Kotor

Prof. dr Darko Antović nije želio da prisustvuje nezakonitom izboru direktorice kotorskog Kulturnog centra. Skala radiju je kazao da je u svom radu do sada radio po zakonu i da će tako nastaviti.

Direktorica je izabrana, mada o tome nema zvanične potvrde niti postoji zapisnik sa sjednice Savjeta. Postoje zato oni  iz kojih se jasno vidi da je bilo ubacivanja dokumenata nakon isteka konkursa, čime će se pozabaviti, po svoj prilici, pravosudni organi naše države.

A direktorica je dosadašnja nezakonito izabrana vd ove ustanove, vjenčana kuma predsjednika opštine Kotor Vladimira Jokića, iz redova Demokrata.

Savjet većinski ocjenjivao partijsku pripadnost a ne znanje i struku

Nakon sramnog izbora direktorice kotorskog Kulturnog centra, po nalogu predsjednika opštine a u skladu sa koalicionim sporazumom, bez sklada zdravog razuma, pravde i prava, postavlja se pitanje da li će ovakav bezobrazluk proći nekažnjeno. Neće, nadamo se, jer druge dvije referentne učesnice konkursa za izbor neće dozvoliti  marionetama i jeftinim izvršiocima da ih omalovaže. Radi se dramaturškinji Mariji Čolpi, magistrici kulture i doktorantkinji i Tanji Miljenović, sa diplomom Filozofskog fakulteta Univerziteta Crne Gore.

Neće vjerujemo jer će i član Savjeta prof. dr Darko Antović imati što da kaže. A sve u cilju poštovanja zakona i donošenja odluka u skladu sa pravnim aktima i interesima JU Kulturni centar “Nikola Đurković“.

Kako su članovi Savjeta glasali

Kandidatkinju koja ima ubjedljivo najslabiji rejting Mariju Bernard, izabrao je prije nekoliko dana krnji saziv Savjeta za kulturu JU KC “Nikola Đurković“ na mjesto direktorice ove ustanove. Nalog aktuelne politike da trogodišnju svršenu turističku hotelijerku postavi na  čelno rukovodeće mjesti sproveo je bez pogovora trojac u sastavu: Dušan Davidović, penzionisani sportski novinar, Dragiša Borović, penzionidani nastavnik matematike i domacica Anka Krivokapic. Uzdržana je bila članica Savjeta iz redova kolektiva Vanja Jovanović a sjednici nije prisustvovao univerzitetski profesor Darko Antović. Kako nezvanično saznajemo, a o tome Antović nije želio da se izjasni, makar ne za sada, njemu je prelila kap činjenica da su se ubacivali dokumenti Marije Bernard nakon završetnog konkursa koji su pribavljeni naknadno. Antoviću  je bilo očigledno da se radi o namještanju izbora i postavljanju kandidatkinje koja je u minulom perodu pokazala nesposobnost i neznanje u vođenju Centra. Takođe saznajemo da Antović nije mogao da se pomiri da Marija Bernard bude ispred Marije Čolpe ili Tanje Miljenović. Vjerovatno nije htio jos jednom da svoj stručni dignitet i autoritet, zarad političkog naloga baci pod noge, kao sto je to učinio prilikom smjene bivseg direktora Miloša Dževerdanovića. Tim prije sto je on jedini u Savjetu kvalifikovan da ocijeni koja kandidatkinja je ponudila najbolje uslove koji bi bili u službi kotorske kulture i samog Centra. On zna da Bernard to nije i da u nju niko, osim kuma, nema povjerenja. Ona je uspjela da napravi pometnju u kolektivu, da ga omalovaži i nazove ga gomilom baba neznavenih od kojih skriva naume i angažuje ljude sa strane da pomognu u realizaciji  pojedinih programa. Bernard se ponaša rasipnički, dok je sam objekat Centra zapušten i prljav a oprema propada iz dana u dan.Sumnjive su njene transakcije i aranžmani sa pojedinim trupama iz susjedne Srbije koje gostuju po više puta, a od  nje do sada nijesmo uspjeli da dobijemo tražene ugovore po Zakonu o slobodnom pristupu informacijama.

Što nam je kazao prof. dr Darko Antović

Člana Savjeta prof. dr  Darka Antovića Skala radio je pozvao  da provjeri da li je bio na sjednici Savjeta na kojoj je izvršen izbor direktorice kotorskog Kulturnog centra. On nam je kategorično potvrdio da nije prisustvovao sjednici Savjeta i da nije ni glasao za izbor direktorice Bernard.

“Moj stav o svemu ovome, što se događalo je proizišao samo iz dvije činjenice. Prvo da sam, kao što sam cijelog života radio, želio da postupam, i postupio, po zakonu i druga stvar, postupio sam u skladu sa mojom profesijom i zaštitom moje profesije. Prema tome  cijelo to moje ponašanje u cijelom tom procesu, je bilo u skladu sa tim“, saopštio je Antović.

Na pitanje Skala radija da li je glasao za izbor Bernardove na mjesto direktorice Kulturnog centra i ako nije zašto, Antović je kazao ne.

On je dodao “da je to druga priča i da ne bi htio da ulazi u to”.

“Ako stvari budu išle dalje, kao što se nagovještava, doći će vrijeme i da se kaže tačno što, zašto i kako. Sad, u ovom trenutku ne bi htio da ovu priču dalje širim“, rekao je Antović.

Još nema Odluke o postavljenju direktorice niti zapisnika sa sjednice

Pitanje izbora će, kako saznajemo biti predmet pravosudnih organa, jer se pominje ubacivanje pojedinih dokumenata nakon završenog konkursa kao i falsifikovanje potvrde o rukovodećim pozicijama izabranice kotorske koalicione politike. Sprema se krivična prijava pa će sve nakon toga biti jasnije.

Da bi zahvalila predsjedniku Savjeta, vjenčana kuma predsjednika opstine Vladimira Jokića ga je povela u Novi Sad. Time su htjeli da očaraju javnost i pokažu organizacione sposobnosti novoizabrane direktorice. Tamo su navodni dani Kotora koje je otvorila rodjena beogradjanka, operska pjevačica crnogorskog porijekla Tamara Rađenović. Dakle, iz muzičkom tradicijom bogatog Kotora nema nikoga nego nam trebaju umjetnici iz Beograda. Ponižavajuće, mada je Kotor ponižen samom pojavom galerije koalicionih likova i izvršilaca raznorodnih politika u njihovo ime.

Bernard se u Novom Sadu lažno predstavlja, jer ona nije zvanično izabrana, sve dok se ne završi žalbeni rok. Ali, kad može kum, može i kuma.

Penzionisani sportski novinar otvara izložbu fotografija kotorskih karnevalskih fešti kroz vrijeme. Nema kapa karnevala u svojoj raskošnoj odori niti bilo koga u prepoznatljivim maskama koje bi zasigurno oduševile Novosađane. Nema, jer se radi o zahvalnosti Davidoviću za učinjeno.

A kako je govorila Bernard na tv Novi Sad, procijenite sami.

1 KOMENTAR

 1. Eto tako , ovi zakulisni penzionisani
  sugradjani, sumnjivih karaktera i biografija, poimaju pravicnost, u
  upravljanju kuturnim centrom
  “Nikola Djurkovic” , tj. poslije njih
  potop.
  Zaustavite tamnicare Kotora!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].