Iz arhiva Skala radija: Građani hoće referendum o zaobilaznici (12/09/2012)

0
Anketa Skala radija

Imali smo zaobilaznicu na dlanu, ali se onda umiješao SDP i sve zakočio.

Zahvaljujući njima Kotor je danas u saobraćajnom kolapsu.

To se ne smije zaboraviti.

https://radioskala.me/gradani-hoce-referendum-o-zaobilaz

Građani hoće referendum o zaobilaznici

Svakodnevne kolone automobila tokom godine od tunela pa do otvorenog bazena u Kotoru, nepodnošljive gužve koje ne dozvoljavaju normalno odvijanje saobraćaja prosto traže od nadležnih da obezbijede rješenje koje će omogućiti normalan tranzit jedinom saobraćajnicom koja je značajno ugrožena stalnim prolaskom teških kamiona, šlepera, autobusa i automobila.

Gosti i građani Kotora koji su se zadesili u kolonama koje predstavljaju pravi saobraćajni kolaps dobro znaju koliko ih takva situacija košta živaca, vremena i novca.

U gradu Svjetske kulturne i prirodne baštine to više ne može tako.

Opština bi htjela zaobilaznicu, dosadašnji Zavod za zaštitu spomenika kulture protivi se obilato potpomognut Ministarstvom kulture.

UNESCO-vi stručnjaci će doći da se uvjere u neophodnost izgradnje ove saobraćajnice.

Kotor zbog toga dnevno ispašta.

Kao da se neko sveti prijestonici Mediterana koji baštini više od polovine ukupnog pokretnog i nepokretnog spomeničnog fonda Crne Gore.

Pitajući se da li se građani nešto pitaju i da li mogu da pokrenu incijativu kada je u pitanju izgradnja zaobilaznice, Skala radio je postavio krajem prošle godine na portalu anketno pitanje referendum za zaobilaznicu.

Od 3.821 građanina za referendum se izjasnilo 3.632 građanina ili 95%, protiv je bilo 176 ili 5% a 14 je bilo neodlučno.

Tako razmišljaju građani Kotora pa je možda prilika da gospodi iz Ministarstva kulture i bivšem Regionalnom zavodu za zaštitu spomenika kulture Kotor na referendumu kažu ko je gazda u njihovom gradu.

Dosta je više da o problemima Kotora odlučuju oni koje ti problemi ne dodiruju.

Možda je prilika da se referendum o ovom izuzetno značajnom problemu sprovede u isto vrijeme kada i lokalni izbori.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].