Iz arhiva Skala radija: Građani Kotora su ugroženi od pasa lutalica (22. mart 2013.)

4
opasnost od pasa lutalica

Skala radio podsjeća da su i ove teme bile važne za građane Kotora.

To niko drugi nije radio.

Psi, istina postoje i danas i reže glasnije nego oni raniji.

Bez sumnje, treba im staviti korpu ili nekakvu zaštitnu brnjicu.

http://skalaradio.com/2013/03/22/gradani-kotora-su-ugrozeni-od-pasa/

Građani Kotora su ugroženi od pasa lutalica

Psi lutalice, ali i oni koji imaju gazdu, dakle kućni ljubimci, sve više haraju i vladaju ulicama Kotora.

Skala radio bilježi najnovije napade pasa na ljude.

Našu sugrađanku Zoricu je juče napao pas preko puta benzinske pumpe u Škaljarima i povrijedio joj nogu, pocijepao odjeći i kesu sa izvještajem privatnog ljekara odakle se vraćala.

Njoj se čini, kako nam je kazala, da nije riječ o lutalici već o kućnom ljubimcu.

Podsjećamo, 15. februara Stefan Komatina, policajac kotorske Ispostave nam je ispričao da je kod kod Auto moto društva naišao na stravičan prizor.

Čopor od 15 do 20 pasa lutalica je kidisao na šestogodišnjeg dječaka romske nacionalnosti koji ga je, kako nam je ispričao Komatina, bukvalno imao pojesti.

Utrčao je u čopor i spasio život dječaku, ali je pritom i sam zadobio više ujeda, zbog kojih je potražio medicinsku pomoć i bio na terapiji.

Policajac Komatina je obavijestio Komunalnu policiju koja je potvrdila da se teško hvataju psi lutalice.

Očigledo, ovo mjesto im je prava meka.

Godinama u neposrednoj blizini Opšte bolnice Kotor, u krugu Auto moto društva i u blizini OŠ “Negoš”-područnog odjeljenja Škaljari, psi lutalice kolo vode.

Brojni sugrađani su prijavljivali napade pasa na njih, od kojih je bilo ozbiljnih ujeda i povreda.

Kotor je nakon dugo vremena dobio savremeni azil u Kavču.

Zašto ne rade službe hvatanja pasa lutalica?

Koje su prepreke da se baš na ovom mjestu na početku naselja Peluzica ne rješava problem pasa lutalica koji svakodnevno presrijeću pješake, a biciklisti su im posebna meta i nikome ništa.

Pozvali smo Zorana Mrdaka, direktora kotorskog Komunalnog preduzeća koji nam je kazao da svakodnevno komunalci hvataju pse lutalice i da je intenziviran ovaj posao, ali da mu se čini da ih neko uvozi na naše područje, te da je slična situacija i u Tivtu.

Mrdak svakodnevno dobija izvještaje sa terena, ali je najnoviji problem Roma koji sa Troice silaze u grad da prose, praćeni čoporom divljih pasa koje je teško uhvatiti.

Posebno, kada se zna da se ovaj posao mora obaviti na human način.

Stoga će komunalci u pomoć za koordiniranu akciju hvatanja pasa lutalica pozvati i policiju, kazao je Mrdak.

Neprihvatljivo je da su se uložila velika sredstva i energija u rješavanje problema napuštenih životinja gradnjom i radom azila u Kavču, a problem i dalje ostaje, kazao je Mrdak i dodao da će istrajati u njegovom rješavanju.

Skala radio se pita što je sa poštovanjem zakona koji jasno kaže da se psi ne mogu voditi bez veze i korpe za njušku.

Na našim šetalištima to još nijesmo primijetili, ali zato jesno na svakom koraku pseći izmet koji bi vlasnici pasa morali da pokupe.

Komunalna policija bi morala ovom problemu da posveti posebnu pažnju i počne rigorozno da kažnjava sve one koji se ne pridržavaju propisa i zakona.

4 KOMENTARI

  1. ..Hvala ti e potvrdi moju dijagnozu o tebi i stanju u tvom staništu na “listi onih koji žive u apartmanima “Kavač maci mali3” o kojima brine Komunalno Kotor-umjesto da vas počisti “u muzariolama” sa glibavije-umacanije ulica u onom vašemu stanpedu ABlejanju kontrarevoluiji -1989 godine! Hvala e evociraš uspmene “na svoje ukućane-komšije-rođake po obrazu-koji ste sdušno piscu ovih redova-bili vojni špijuni-spoljni saradnici i špijavali vojne obveznike-a ja bezbrižno divanio u svom kabinetu u kući Špira Radulovića na Peluzici! U kojoj ste vi “psi rata-danas paščad lutalice od partije do partije” oburdali Vlast u Kotoru “na staru tada vašu srpsku.. godinu-1989”! Vi razno razni današnji DrPeSD-P-URA potonja vam otkucava! Uz moj pozdav sa stranica -“HRONIKA” dnevnog lista DAN-koji brine o mom zdravlju-evo zvanično od 11.maja.2017 godine…I na ultimu od ultime-pitali su me moji bivši saradnici vojni špijuni-“šefe zante li ko je onaj maci mali3”..? Rekoh znam! “To je ono isto pašče rata-koje još laje po Kotorskim pjacama i pjacetama-jenako sdušno… kao onih krvaih Kotorskim dana januara 1989 godine-misleći da im se vraća krvavi januar 1989 koji trajaše do 1999 -do krvavog Kaluđerskog laza..?!

  2. Alchajmer,bože sabrani…zajapureni seljačistički lik,žali bože krasi sjeda kosa…a tvoja je guz…a stradala jednog Prčanjskog jutra..kada si špijavao vojne obveznike…kučki su te napadali kada si firio u komšiluk,onu śjoru te te je muž kacotao?!…te je kupio biźina pravog kad zalamapaš niz vrtove…moj Jordane nepovratna ti je slava špijunska…prijavi se sada u kakavu net security službu…pazi se biźina da te ne infetaju đe i nagrde ti obraz ,e ti je zdonje bande najjači…adio te

  3. …ko te ovo odcuka draženi maci mali3-ka lutalicu od prtije do partije zarad osobene gu…?

    • Suđenje ..Herceg Novi…Psovanje…vrijeđanje na nacionalnoj osnovi?..A makice moja lijepa…zajapureni Jordan bi da vrijeđa,poteže levor..pošto mu u gaće ništa drugo nije ni ostalo…a i ono što je ima ka da i nije…tako da s ovijem biźinima ti je lako…bolje kupi nekog malog cucka da ga šetaš Prčanjskom rivom ,kad se oprostiš od 10000 eurića..za psihoterapiju…opuštanje..od stresa…

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]