Iz arhiva Skala radija: Građani Kotora su ugroženi od pasa lutalica (22/03/20138)

8
opasnost-od-pasa-lutalica

Danas je ista slika.

Čeka se valjda da neko od pasa lutalica, ali i onih koji imaju gazde strada, pa da se nešto konkretno uradi.

https://radioskala.me/gradani-kotora-su-ugrozeni-od-pasa/

Građani Kotora su ugroženi od pasa lutalica

Psi lutalice, ali i oni koji imaju gazdu, dakle kućni ljubimci, sve više haraju i vladaju ulicama Kotora.

Skala radio bilježi najnovije napade pasa na ljude.

Našu sugrađanku Zoricu je juče napao pas preko puta benzinske pumpe u Škaljarima i povrijedio joj nogu, pocijepao odjeći i kesu sa izvještajem privatnog ljekara odakle se vraćala.

Njoj se čini, kako nam je kazala, da nije riječ o lutalici već o kućnom ljubimcu.

Podsjećamo, 15. februara Stefan Komatina, policajac kotorske Ispostave nam je ispričao da je kod kod Auto moto društva naišao na stravičan prizor.

Čopor od 15 do 20 pasa lutalica je kidisao na šestogodišnjeg dječaka romske nacionalnosti koji ga je, kako nam je ispričao Komatina, bukvalno imao pojesti.

Utrčao je u čopor i spasio život dječaku, ali je pritom i sam zadobio više ujeda, zbog kojih je potražio medicinsku pomoć i bio na terapiji.

Policajac Komatina je obavijestio Komunalnu policiju koja je potvrdila da se teško hvataju psi lutalice.

Očigledo, ovo mjesto im je prava meka.

Godinama u neposrednoj blizini Opšte bolnice Kotor, u krugu Auto moto društva i u blizini OŠ “Negoš”-područnog odjeljenja Škaljari, psi lutalice kolo vode.

Brojni sugrađani su prijavljivali napade pasa na njih, od kojih je bilo ozbiljnih ujeda i povreda.

Kotor je nakon dugo vremena dobio savremeni azil u Kavču.

Zašto ne rade službe hvatanja pasa lutalica?

Koje su prepreke da se baš na ovom mjestu na početku naselja Peluzica ne rješava problem pasa lutalica koji svakodnevno presrijeću pješake, a biciklisti su im posebna meta i nikome ništa.

Pozvali smo Zorana Mrdaka, direktora kotorskog Komunalnog preduzeća koji nam je kazao da svakodnevno komunalci hvataju pse lutalice i da je intenziviran ovaj posao, ali da mu se čini da ih neko uvozi na naše područje, te da je slična situacija i u Tivtu.

Mrdak svakodnevno dobija izvještaje sa terena, ali je najnoviji problem Roma koji sa Troice silaze u grad da prose, praćeni čoporom divljih pasa koje je teško uhvatiti.

Posebno, kada se zna da se ovaj posao mora obaviti na human način.

Stoga će komunalci u pomoć za koordiniranu akciju hvatanja pasa lutalica pozvati i policiju, kazao je Mrdak.

Neprihvatljivo je da su se uložila velika sredstva i energija u rješavanje problema napuštenih životinja gradnjom i radom azila u Kavču, a problem i dalje ostaje, kazao je Mrdak i dodao da će istrajati u njegovom rješavanju.

Skala radio se pita što je sa poštovanjem zakona koji jasno kaže da se psi ne mogu voditi bez veze i korpe za njušku.

Na našim šetalištima to još nijesmo primijetili, ali zato jesno na svakom koraku pseći izmet koji bi vlasnici pasa morali da pokupe.

Komunalna policija bi morala ovom problemu da posveti posebnu pažnju i počne rigorozno da kažnjava sve one koji se ne pridržavaju propisa i zakona.

8 KOMENTARI

  1. Ja mislim suprotno.Ova napustena, izgladnjela stvorenja, nisu toliko kriva, koliko pojedine djukele od ljudi, koji su ih stavili u tu situaciju. Znaci moramo da setamo pudlice i ostale pse od dvjesta kila i budemo u ocima drugih mnogo vazni i znacajni.
    I na kraju nadju se kreteni koji potruju ta stvorenja, i posle komentari, u smislu stamota itd. Jadni mi,u svakom pogledu!

    • Ovaj problem zbilja treba da se rijesi. Slazem se sa “mojim gradom” osim u jednom dijelu. Naime i ja setam kucka srednje velicine. Nema ni 15 a ne 200 kila . Volim zivotinje i on mi je vezan ispred kuce na dugu zicu. Vodim ga da seta zbog mojih zdrastvenih problema. Nema korpu ima povodac i NIKAD se nije osporkao po putu. Ne idem da bi drugi mislili da sam vazan i znacajan . Odakle takva teorija? Kucak me primora da izadjem a doktor kaze da moram u laganu setnju. Sve ostalo je tacno.

  2. Zaboravio sam rej da nije znacajka to sto ona jema false zube jer rabijatnost dolazi i kad pljune. A mora te plunut kad te capa dentijerom.

  3. Cuo sam neki dan da je Ljiljana M.P. ugrizla jednog u Skupcinu Opcine i da je siromaj morao da mu sprcaju tetanus . Sporadi toga oprezno ko komunicira sa Moskovicom jerbo moze da naj…

  4. Ziva istina. Ja imam dzukelu koja je miroljubiva. Izadjem djir da izluftam glavu i neki dan sam poludio od ovih jadnih gladnih lutalica. Nisu oni krivi nego vlastela komune. U Titograd nema niti jednoga.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].