Iz arhiva Skala radija: Gradonačelnica da smijeni Radnu grupu za borbu protiv korupcije (18/05/2012)

0
korupcija

Skala radio nije bio zadovoljan kako radi Radna grupa za borbu protiv korupcije.

Iako je participirala u Radnoj grupi, tražila je njenu smjenu.

Uniformisani, vi ne možete to razumjeti.

Prvi kravataš opštine je ukinuo Radnu grupu.

Da nije, bio bi danas predmet ozbiljnog interesovanje ovog tijela.

Ovako, pobjegao je, nadamo se samo na kratko.

Stiće i njega, kao što stiže sve koji krše zakone i pravila.

Na ovaj, ili na onaj način.

Sasvim svejedno.

https://radioskala.me/gradonacelnica-da-smijeni-radnu-grupu-za-borbu-protiv-korupcije/

Gradonačelnica da smijeni Radnu grupu za borbu protiv korupcije

Radna grupa za izradu i praćenje realizacije Programa borbe protiv korupcije i Akcionog plana za borbu protiv korupcije Opštine Kotor obrazovana je Rješenjem predjednice Marije Ćatović 03. 11. 2008. godine.

Radnu grupu čine: glavni administrator Đorđije Vukčević, odbornici DPS-a, SDP-a, SNP-a, NS-a Đuro Perović, Jovica Latković, Milorad Vukšić i Emil Kriještorac.

Tu su još i Sekretar sekretarijata za urbanizam Slavica Vojinović, za imovinsko pravne poslove Simeona Begović, Ljlja Radunović predsjednica NVO “Eko centar Delfin”, Slavko Mandić direktor Skala radija, predstavnica Poreske uprave Crne Gore Biljana Peranović i rukovodilac kotorske Ispostave policije Zoran Brđanin.

Radna grupa je održala 14 sjednica od svog osnivanja.

Poslednju 15. avgusta 2011. godine. Tada je koordinatoru predočena i anketa koju je uradilo Skala radio koja je pokazala veliko nepovjerenje građana kotorske opštine u rad ove Radne grupe. Podsjetićemo, od 855 anketiranih, 753 ili 88% je izrazilo nezadovoljstvo, 79 ili 9% anketiranih je izjavilo da za Radnu grupu nikada nije čulo, a svega 23, ili 3% je kazalo da je zadovoljno radom.

Na sjednici održanoj 15. avgusta prošle godine čulo se i mišljenje većeg broja članova Radne grupe koji su izrazili nezadovoljstvo dosadašnjim radom, uz konstataciju da je najbolje da gradonačelnica, na čiju su inicijativu i sazvane dvije posljednje sjednice, promijeni sastav Radne grupe.

Pozvali smo danas glavnog administratora kotorske opštine Đorđija Vukčevića, koordinatora Radne grupe sa idejom da od njega dobijemo odgovor da li je vrijeme da podnese ostavku na mjesto prvog čovjeka ovog organa.

Smatrali smo da isto treba da urade i članovi Radne grupe, ali kako više od 9 mjeseci sjednice nije bilo onda to treba da uradi gradonačelnica po hitnom postupku.

Koordinatora Vukčevića nijesmo dobili jer je na godišnjem odmoru.

Za njega smo imali i pitanje zbog čega je više rješenja Komunalne policije poništio kao drugostepeni organ, ali i neka druga iz njegove nadležnosti.

Ostaje za čuđenje zbog čega Radna grupa nije bila znatno aktivnija, a koordinator ih, makar jednom mjesečno, kako je na jednoj od sjednica i zaključeno, sazivao, ako se zna da je ovo tema od posebnog interesa za našu državu, a realizacija jedan od preduslova ka bržem putu u Evropu?

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].