Iz arhiva Skala radija: Gubici na mreži sa 85% smanjeni za čitav procenat (22/03/2012)

0
sa konferencije za medije

Gubici na mreži sa 85% smanjeni za čitav procenat

Gubici na mreži sa 85% smanjeni za čitav procenat

U kampanji “Zajedno za vodu”, koja je trajala od kraja decembra prošle godine do danas, ukupno su za jedan procenat smanjeni gubici vode na mreži.

Tehnički gubici su smanjeni za 4 do 5 odsto, što znači da su za toliko otklonjeni kvarovi i curenja.

Tu su i komercijalni gubici u koje spada nelegalna potrošnja, takozvani paušalni potrošači i krađa vode prisutna uglavnom na seoskom području, najviše zbog zalivanja poljoprivrednih površina.

Ovo je na današnjoj konferenciji za novinare, kazao Dragan Roganović, direktor kotorskog Vodovoda.

Cilj kampanje je bio poboljšanje stanja vodovodne mreže, uz jačanje saradnje sa građanima Kotora.

Ukupno je bilo 180 poziva građana.

Prijavljen je 41 kvar na mreži, od kojih je 9 sanirano.

Ostalo se uglavnom odnosilo na zahtjeve za zamjenu vodomjera, razne reklamacije i informacije o priključenjima na kanalizacioni i vodovodni sistem, kao i na radove koji se izvode u Dobroti u okviru treće faze projekta vodosnabdijevanja i odvođenja otpadnih voda.

Iz Vodovoda apeluju na potrošače da redovno izmiruju svoje finansijske obaveze, jer kvalitetno pružanje usluga direktno zavisi od priliva sredstava, odnosno, dinamike plaćanja računa za utrošenu vodu i odvođenje otpadnih voda.

Na pitanje novinara da li i dalje Kotorani plaćaju najskuplju vodu po kubiku koja iznosi 1.10 € sa PDV-om za građane i 2,20 € za pravna lica, inženjer Vasko Ševaljević je odgovorio da Budvani plaćaju vodu po višim cijenama.

Voda ni u narednom periodu neće pojeftiniti zbog raznih nameta, kao što je cijena vode iz Regionalnog vodovoda, gradnja i prtiključci na novi kanalizacioni sistem, dotrajalost vodovodne mreže koja je stara oko 40 godina a Kotor očekuje i gradnja postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, podsjetio je Ševaljević.

Cijene kubika u Budvi, i pored više pokušaja nijesmo uspjeli da dobijemo ali je u Podgorici, nakon najnovijeg poskupljenja kubik 0.40 €.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je skala@t-com.me.