Iz arhiva Skala radija: Gubitak vode 85%, a Kotorani plaćaju najskuplji kubik u državi (7. nov 2011.)

2
česma

Skala radio je štitio interese građana Kotora.

Ukazivao je na propuste.

Nastojao da odgovorni urade sve kako bi se otklonile greške koje nas sve zajedno koštaju.

Ukazivaće i na potrebu da kravataši odu što prije, jer je valjda svakome jasno da su oni elementarna nepogoda koja opasno prijeti Kotoru.

http://skalaradio.com/2011/11/07/gubitak-vode-u-kotorskoj-opstini-80-odsto-a-kotorani-placaju-najskuplju-vodu-i-kanalizaciju-u-drzavi/

Gubitak vode 85%, a Kotorani plaćaju najskuplji kubik u državi

U opštinskoj Direkciji za izgradnju i uređenje Kotora počelo je sprovođeje hitnih mjera za detekciju divljih priključaka i otklanjanje većih kvarova na vodovodnoj mreži.

Alarmantan je podatak da se u Novom naselju u Škaljarima gubi 13,4 sekundnih litara vode, a takođe su neispravni gotovo svi potisni vodovodni ventili na potezu Škaljari-Muo-Prčnaj-Stoliv, koji će se u ovoj akciji zamijeniti.

Ovo je za Skala radio kazala Jagoda Berberović, direktorica Direkcije.

Sanacija jednog dijela kvarova i evidencija divljih priključaka je završena u naselju Rakite u Škaljarima, rekla je ona.

Vodom iz Regionalnog vodovoda, koja se skupo plaća, snadbijeva se dio obale na potezu Muo-Prčanj-Stoliv gdje su izraženi veliki gubici izlivanjem vode, što predstavlja direktan trošak za gradski vodovod i opštinu.

Inače Kotorani plaćaju najskuplju vodu i kanalizaciju u državi, preko euro ipo po kubiku.

I pored 100 sekundnih litara vode koje Kotor dobija iz Regionalnog vodovoda ljeti i 50 litara u sekundi zimi, vode često nema zbog gotovo dnevnih kvarova na mreži koja je stara preko 40 godina.

2 KOMENTARI

  1. …Znaš li,možda,koje u ta “SRETNA-POZLATILA NAM SE”-vremena… “zakučio i doveo u Kotor -u Kašun… gospođu izvjesnu Jagodu Berberović? Zanimljivo-ovaj “dolet” u Direkciju od škaljarskjog kaušna-preklopio se sa godinom (preklapača -2011)-kad je 1.veljače-prevrtljače u Biograd-općina gracka Novi Beograd-dobio Kotorsko novrođenče ( upisano u knjigu rođenih državljana-potvrđeno RJEŠENJEM broj MUPa-BUPa-našeg susjeda Srbije: 204-13333/10)-aktualnog današnjeg prešednika opštine Kotor Vladmena Jokića…? Pa da mi neko priča-da nema sudbine-nego samo strefa..stresa?

  2. …A,đe mi je komentar-okolo naokolo “viškova vode”-iz Škurde-male i velje…? Nije dati-da je i Skalu zakučio “virus homo novus”-fijomant vlast u Kotoru-koja ne pospješuje razvoj nego izluđuje prevarene -prije kvarat od vijeka…? GREOTA-od božijih pastira stada na zemlji…?

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]