Iz arhiva Skala radija: Haos u opštini Kotor (07/05/2019)

1

Haos u opštini Kotor

Haos u opštini Kotor

U Kotoru nema nikoga ko sa sigurnošću može da kaže što se dešava u zgradi opštine. Ni ko dolazi, ni kad odlazi s posla i na posao. Nakon smjene predsjednika opštine Vladimira Jokića 24. aprila ove godine zavladao je haos. Ne zna se ni ko pije, ni ko plaća, kazao je Skala radiju jedan od zaposlenih koji je zamolio da ostane anoniman. Neradni dani su iskorišćeni da se pregrupišu partijske snage, tako da je nastavljeno udomljavanje i preraspodjela kadrova kako bi se očuvala supstanca za neka druga vremena.

Nezvanično saznajemo da  je glavni administrator Veljko Vujović, koji je doveden iz Podgorice,  podnio  ostavku  koju je Jokić prije smjene prihvatio i omogućio mu da godinu dana prima punu platu. Rješenje je izdato u skladu sa Zakonom o lokalnoj upravi, ali je činjenica da opština danas nema glavnog administratora.

Ostavku je podnio i Željko Dapčević, takođe kadar iz Podgorice, na mjesto sekretara Sekretarijata za imovinsko pravne poslove. I njemu je Jokić, u skladu sa zakonom dao rješenje o primanju plate za 12 narednih mjeseci.

Ida Waldeg, šefica Informacionog centra takođe je podnijela  ostavku, i poput kolega Vujovića i Dapčevića, rješenjem predsjednika opštine sljedeću godinu obezbijedila redovna primanja.

Marina Bjelja, sekretarka Sekretarijata za opštu upravu podnijela je ostavku  koju je predsjenik prihvatio i rasporedio je na mjesto pravnice u imovinsko pravnu službu.

Koča Đuriđšić vd sekretara Sekretarijata za  urbanizam  podnio ostavku a Jokić ga vratio na mjesto pomoćnika sekretara za urbanizam.

Fejsbuk ostavku podnijela je nezakonito izabrana vd direktorice kotorskog Kulturnog centra Marija Bernard. Ona je između ostalog napisala u ostavci da je  ponosna na sve učinjeno do sada, što je učestvovala u realizaciji jedne ideje, na sve dobronamjerne i iskrene ljude koje je na tom putu upoznala, sa kojim je saradjivala.

Najvaznije od svega, napisala je Bernard je, da će uvijek sa ponosom moći da kaže – Vladimir Jokić je njen kum!

„Moralna i profesionalna nacela kojim se vodim mi ne dozvoljavaju da budem dio sramne nove uprave Kotora, skrojene od strane prevaranata i uzurpatora, te je logican slijed dogadjaja podnosenje ostavke na mjesto VD direktorice JU Kulturni centar Nikola Đurković Kotor“, napisala je Bernard u fejzbuk ostavci koja je objavljena sa njenom profilu ali nije nikome nije dostavljena kao zvaničan akt. To potvrđuje i dolazak na posao po uru, dvije dnevno.

Ostavku na mjesto potpredsjednice opštine podnijela je ranije predsjednica kotorske URE Ljiljana Popović Moškov, ali ne i njena potpredsjednica u partiji, sekretarka Sekretarijata za kulturu, sport i društvene djelatnosti Jelena Vukasović. Ona je na poslu kao da se ništa ne dešava a kako zaznajemo iz njene bivše kuće lokalnog javnog emitera u kojoj je bila glavna urednica, „zamrzla“ je radno mjesto dok obavlja funkcionersko u opštini.

Dakle, funkcioneri su se obezbijedili „demokratskim“ zakonima i partijskim imunitetom. Na žalost, brojni zaposleni činovnici u lokalnoj upravi još nijesu primili zaradu od 28. marta ove godine. Njih niko ne primjećuje niti o njima vodi računa.

Iz opštine nije od tog datuma izvršeno ni jedno plaćanje. Čeka se odluka resornog ministarstva. Sezona je na pragu, a problemi kojih je pregršt samo se gomilaju.

Zašto većina koja očigledno postoji ne preduzme nešto kako bi sistem profunkcionisao i stvari došlo na svoje mjesto, nikome nije jasno.

Kotorski DPS  čeka  da predsjednica Skupštine opštine Dragica Perović, koja je još uvijek u punom kapacitetu iako je najavila podnošenje ostavke, sazove kolegijum ili sjednicu SO, dakle povuče neki potez. Ukoliko to ne uradi do kraja ove sedmice, DPS će naredne preduzeti aktivnosti u skladu sa zakonom i u želji da se odblokira ukupno stanje u opštini Kotor, nastalog nakon smjene Jokića.

1 KOMENTAR

  1. I dalje je haos , pogotovo u sluzbama Komunalne policije i Komunalne inspekcije…
    Od nepostovanja prava , nemarnosti i nezainteresovanosti za probleme gradjana, pa do toga da ce verovatno sudovi biti zatrpani predmetima koje bi te sluzbe trebalo za 10 minuta da rese…
    Dokle ce se cekati sa promenama u tim sluzbama ili ih jos bolje jednostavno ugasiti, nicemu ne sluze

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].