Iz arhiva Skala radija: I dalje do daske iz pojedinih kafića (16/05/2011)

0
prepune tarace

I dalje do daske iz pojedinih kafića

Onako nas zora našla, a u Kotoru posred glavnog gradskog trga, kao u krajputaškim kafanama do daske, uz turbo folk pa do zore.

Atmosfera je iz kafića “Uranak”, a u zoru, na uranak jedva se utulila graja.

Stanari obližnih palata bez sna, jutros su nakon sinoćnjih telefoniranja policijama, komunalnoj i ispostavi u Kotoru okrenuli Skalu.

Opisuju muku koja je česta baš sa ove adrese, ali i ne samo iz ovog lokala.

U gradu palata i antike taraca turiste dočekujemo vriskom za nesan, uz podsjećanje da je baš na glavnoj pjaci, prvi komšija pomenutog kafića hotel “Vardar” sa svojim gostima, malo dalje hotel “Cattaro, zatim na pjaci od pošte đe nerijetko takođe u svaku uru se iz tamošnjih kafića čuje larma je hotel “Astoria”, pa ostali mali hoteli u gradu, a oko njih kafići čiji vlasnici ne znaju za poštovanje zakona ili im može biti.

Trg od oružja, glavni gradski trg, što kažu naši sagovornici “oćemo li pred necivilizovanim položiti oružje” i je li krajnja ura na pjaci od sata da se riješi ne mali problem koji nam je prva slika i kontakt sa UNESCO-vim gradom.

Što se dešava i znaju li za sinoćnji urnebes, vrisku i galamu iz “Uranka” pitali smo u opštinskoj Komunalnoj policiji.

Vesna Balandžić vd načelnice ove službe nam je kazala da komunalna policija svakodnevno u trećoj smjeni sa dva službenika kontroliše propisani nivo buke i poštovanje radnog vremena u kafićima.

Tokom vikenda posebno su izraženi problemi u pojedinim ugostiteljskim objektima u kojima se pušta muzika mimo zakona.

Komunalni policajci su uradili četiri zapisnika na osnovu kojih će biti podnijete prekršajne prijave, kao i dva zapisnika zbog žive muzike u lokalima bez odobrenja nadležnih organa.

Budući da su postavljeni zvučnici na fasadama ugostiteljskih objekata, komunala policija će danas dati naloge svim ugostiteljima da u roku od 24 sata uklone zvučnike.

Na naše pitanje, ukoliko ih ne uklone, što će raditi, Balandžićeva je odgovorila da će komunalna policija organizovati uklanjanje.

Takođe smo nezvanično saznali da će Opština na osnovu zapisnika komunalne policije zatvoriti lokale i prije isteka ugovora sa vlasnicima koji uporno prave prekršaje ne poštujući odluke, tim prije što je u konkretnom slučaju kafić “Uranak” opštinski prostor.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].