Iz arhiva Skala radija: Ima li kotorski Kulturni centar direktora ili se Marija Bernard lažno predstavlja? (27/11/2018)

1
Bernard i Jokić, kumovi na djelu (korišćen foto lokalnog javnog emitera)

Ima li kotorski Kulturni centar direktora ili se Marija Bernard lažno predstavlja?

Ima li kotorski Kulturni centar direktora ili se Marija Bernard lažno predstavlja?

Marija Bernard, bivša vd direktorice kotorskog Kulturnog centra nastavlja i dalje da glumi vlast i ponovo obavlja  funkciju vršioca  dužnosti  ove ustanove, koju joj je dodijelio predsjednik Savjeta, penzionisani sportski novinar Dušan Davidović po diktatu predsjednika opštine Vladimira Jokića, njenog vjenčanog kuma.

Tamo cvjeta bezakonje od prvog dana kada je Bernard postavljena za vd 19. maja 2017. godine. Nastavljeno je i poslije presude Osnovnog suda u Kotoru koji je prije par mjeseci poništio izbor Marije Bernard na mjesto poslovne direktorice JU Kulturni centar “Nikola Đurković“ Kotor. Presudom je sudija mr Veljko Bulatović  obavezao kotorski Kulturni centar da ponovo izvši izbor između kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa u roku od 15 dana od dana pravosnažnosti presude, pod prijetnjom prinudnog izvršenja.

Sve je jasno, ali onaj ko bi trebao i morao da preduzme radnje i mjere kako bi se zaštitio javni interes, ćuti i dalje. Marija Bernard je u sukobu interesa, što je najmanji problem. Agencija za sprječavanje korupcije ne progovara. Ne oglašava se ni Osnovno tužilaštvo a ni brojne inspekcije. UGROŽEN JE JAVNI INTERES, poruka je svima koji bi morali da reaguju po službenoj dužnosti i preduzmu mjere iz svoje nadležnosti.

Marija Bernard putuje o trošku Kotorana. Nikome ne polaže račune. Predsjednik Savjeta joj sve aminuje, jer mora tako. A ona potpisuje u Beogradu  Protokol o programsko-poslovnoj saradnji u oblasti kulture sa rektorom Univerziteta umjetnosti  Prodanovićem. Na portalu lokalnog javnog emitera piše da je Bernard direktorica. A nije, niti to može biti. Na žalost, to nije znao ni Prodanović kome je reper vrijednosti bio Kotor a ne lažno predstavljena direktorice.

Ono što je za rubriku vjerovali ili ne je da se krčmi novac poreskih obveznika u ovoj kulturnoj ustanovi bez ikakve kontrole i zakonskog uporišta. Nema odluke o isplatama. Nema ni usvojenog plana i programa niti finansijskog plana. Takvo ponašanje je u zoni krivične odgovornosti, jer je po ko zna koji put jasno da je UGROŽEN JAVNI INTERES. O tome ćute i odbornici opozicionih partija.

Dok Bernard šeta sa funkcijom koja joj ne pripada i kojom se lažno predstavlja, u isto vrijeme  toči krov u gradskoj biblioteci, kinu „Boka“i onaj u samoj zgradi. Dvorana Centra je neupotrebljiva. Tamo nije mogla da se održi ni svečana sjednica SO Kotor a ni proslava navodnog ujedinjenja Boke i Srbije koja je bila danima unaprijed zakazana i plakatirana.

U Centru je opšti haos i i rasulo, kazaće malobrojni iz ove ustanove koji se ne plaše  javno da saopšte svoj stav. Ostali ćute, čekajući nekog domaćeg Godoa da ih podsjeti na sopstvenu svijest.

S.M.

1 KOMENTAR

  1. Dakle Anarhija!
    Treba li gradjani da se samoorganizuju
    i dodju da preuzmu upravu?
    Sto ceka sudska i policijska vlast,
    inspekcije, itd. ?

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]