Iz arhiva Skala radija: Integrisani saobraćaj Vladimira Jokića, po ko zna koji put (12/06/2018)

0
saobraćajni kolaps u Kotoru dnevna pojava

Integrisani saobraćaj Vladimira Jokića, po ko zna koji put

Integrisani saobraćaj Vladimira Jokića, po ko zna koji put

Sezona jedva da je počela, a nepodnošljive saobraćajne gužve za koje je, u svom inaugurativnom govoru prije više od godinu ipo, predsjednik opštine Kotor Vladimir Jokić kazao da će ih preseliti u prošlost, izraženije su nego ikada.

Ne pomaže semafor ispred glavnih gradskih vrata. Ni neke nove postavljene cijevi na koje će se kačiti saobraćajni znaci da se na tom mjestu nalazi ulica, pješački prijelaz i Jokićev semafor za integrisani saobraćaj.

Građani svojim očima vide ono što Jokić uporno negira, objašnjavajući da će semafor ispred glavnih gradskih vrata riješiti problem i smanjiti kolone automobila za, ni manje ni više, nego 30%.

A kolone automobila u tunelu, pa sve do Doma zdravlja.

Nije Jokiću strano da zaobiđe istinu. Prisjetimo se prodaje automobila audija A8, čime je oštetio opštinu, ali nahranio ličnu sujetu i zadovoljio porive kafanske politike pojedinih partijskih savjetnika. Obećao je da će novac dobijen od prodaje podijeliti socijalnim slučajevima i porodicama koje su u požaru početkom prošle godine u risanskoj Gabeli ostali bez domova. Na pitanje kome je prodao vozilo, za koliko novca i da li će ga podijeliti kako je obećao, Jokić kao zaliven ćuti. Da nije ukinuo Radnu grupu za borbu protiv korupcije opštine Kotor, kandidovali bi to pitanje. Kao i brojna druga na čije odgovore čekaju građani Kotora dugo već.

Pitali bi i za poslovni prostor u prizemlju Fakulteta za turizam i hotelijerstvo, o dogradnjama objekata partijskih drugova, o raspodjeli novca po volji politike i zasluga, o zapošljavanju po kumovsko-priajteljsko-partijskoj pripadnosti. O tome kako se i za čiji interes urušava dnevno drevni Kotor.

Podsjetićemo javnost da smo 24. marta 2018. godine objavili tekst “Prvoaprilski integrisani saobraćaj Vladimira Jokića“.

Cilj nam je bio da javnost podsjetimo na mali dio obećanja Jokića i njegove koalicione družine i što je od toga realizovano.

A kada je u pitanju integrisani saobraćaj, za koji je Jokić prije par mjeseci kazao podobnim medijima da je prezadovoljan postignutim i da je semafor, sa još jednim+možda još jednim, rješenje iz snova, evo kako to u odlomku objavljenog izgleda:

Jokić je dumao, ne sam, nego u sadejstvu sa svojim stručnim timom i koalicionom pameću i našao solomonsko rješenje. Nije to podzemni prolaz, kako je htjela prethodna vlast da obmane svoje građane. Semafor ispred glavnih gradskih vrata, rješenje je koje je čekalo decenijama da se pojave umne crvene kravate i jednostavnim potezom riješe problem. Za pronalazak vijeka, ako ne bude zvanične pohvale i nagrade, kreatori trebaju samo sebi da uruče prvoaprilsku nagradu, datum koji je imanentan ispunjenju i realizaciji predizbornih obećanja.

Jedan semafor i odmah trećina problema manje. Kada se postavi još jedan kod Luke Kotor, biće to novih 30% manje gužve, što je ukupno 60%, a još ako ga bude i kod otvorenog bazena, Kotorani više neće imati  automobila u redovima svojom jedinom saobraćajnicom. Naravno, priča će se zaokružiti kada žičana ograda, koja je planirana da onemogući prelazak ulice mimo semaforskih pješačkih prijelaza, bude početkom drugog kvartala ove godine postavljena ivicama trotoara.

Danas je 12. jun 2018. godine. Saobraćajna gužva od tunela do otvorenog bazena samo je dokaz nepoštovanja Jokićevog integrisanog saobraćaja od strane nezahvalnih vozača i automobila. Jer, da cijene napore predsjednika Jokića, kome istina bolje od kreacija stoje protesti nad sopstvenim odlukama, danas bi ostali na parkiralištima, ispred domova ili u garažama. Ovako, živi smo dokaz da nam ništa ne valja, pa ni regulisanje saobraćaja čije je smanjenje po semaforu čitavih 30% i spas od kolapsa koji nas je gušio deceniju unazad.

Slavko Mandić

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].