Iz arhiva Skala radija: Jokić kupio 10 novih automobila za ovu ili neku buduću vlast? (17/01/2019)

1
Audi A6 i predsjednik kotorske opštine Vladimir Jokić. Jedino se ne vidi đe je novac od prodaje audijaJokić

Jokić kupio 10 novih automobila za ovu ili neku buduću vlast?

Kvare se vozila opštine Kotor gotovo svakodnevno, osnovno je tumačenje nabavke 10 novih vozila na čiju je fakturu potpis stavio predjednik opštine Vladimir Jokić. To znači da se stara vozila više ne isplati voziti pa je jeftinije kupiti 10 novih. A nije ni neka cijena. Treba izdvojiti samo 135.710 eura, uplatiti na vrijeme i grad će s ponosom dočekati automobile raznih boja i veličina. Uz novogodišnji okit, biće to još jedna prelijepa priča bajkovitog Kotora koju mu je servirala vladajuća koalicija. Ko zna, kažu neki od odbornika, koji istina to više nijesu u punom kapacitetu jer, umjesto njih odluke donosi upravo Jokić, da li će vlast imati priliku da proba nova kola makar do Trojice, jer je rok isporuke 90 dana a ukoliko se ne sastane SO i ne usvoji budžet za ovu godinu do 31. marta, onda se mora na nove izbore, odnosno novim kolima u prinudnu upravu.

Prisjetimo se, Opština je 5. oktobra 2018. godine donijela Odluku broj 01-15039 o nabavci pomenutih automobila.

Ni manje ni više nego 10 automobila od kojih 7 benzinaca od 900-1100 kubika, maksimalne snage 50-70 kw, sa euro 6 motorom, dva automobila od 1900-2050 kubika, snage od 105-140 kw sa euro 6 motorom i jednim sa radnom zapreminom motora od 900-1100 kubika, maksimalne snage 80-90 kv, takođe sa generacijom motora euro 6.

Podsjetimo se da je kotorski predsjednik na početku mandata imao drugačiji odnos prema voznom parku kojim je raspolagala opština. Posebno je atakovao na autobobil Audi A6 kojega je želio da se oslobodi po svaku cijenu jer je on, po njegovom vjerovanju predstavljao kontinuitet sa prethodnom vlašću.

Nakon što je izabran za predsjednika opštine, Vladimir Jokić je krenuo u obećanu akciju prodaje opštinskog automobila A6. Skupština kotorske opštine je 27. 03. 2017. godine donijela odluku da proda putničko vozilo “Audi A6 Quatro” putem javnog poziva. Glavni argument Jokiću, kao predlagaču, bio je da kotorskoj opštini nije potrebno luksuzno vozilo i da će sredstva dobijena od prodaje biti upotrijebljena za rješavanje socijalnih slučajeva.

“Audi” star dvije godine i devet mjeseci, kupljen za 52.876 eura, procijenjen je na 28.700 eura, a po svoj prilici prodat budvanskom biznismenu za 20.700 eura. Cijelih 8 hiljada manje od procijenjene vrijednosti. Pretpostavlja se da je Jokić vozilo prodao još u oktobru 2017. godine. Javnost o tome nije obaviještena, pa se sa sigurnošću ne zna da li je posao godine realizovan i time prestala noćna mora kotorskom predsjedniku?

Zašto Jokić ćuti i zašto ga za audi nije pitao niko od opozicionih odbornika, i dalje ostaje tajna. Ima nagađanja da je priča oko prodaje audija smišljena od samog početka za poznatog kupca, ali za to, bar za sad, nema dovoljno dokaza. A na pitanje zašto odbornici opozicije ćute, nema odgovora ni dan danas.

Ono što Skala zna, doduše nezvanično, Audi A6 je prodat izvjesnom biznismenu iz Budve za 20.700 eura. Prestižni automobil za cijenu prosječnog. Interesantno je da ni nevladine organizacije, poput opozicionih partija, nijesu zainteresovane da saznaju kome je Jokić prodao prestižni automobil, da li je opštini uplaćen traženi iznos i što je sa tim novcem urađeno?

Ono što je sigurno, naši građani u stanju socijalne potrebe, od ove transakcije nijesu dobili ni jedan jedini cent. A sjetićemo se da je Jokić kazao više puta da će taj novac biti podijeljen njima, da im bude bar mala pomoć jer je poznato da su uslovi života i stanovanja ispod civilizacijskog minimuma.

Jokić danas kupuje 10 novih automobila. To radi u situaciji kada ne funkcioniše opštinska Skupština i kada sve odluke donosi sam. Ono što dobro funkcioniše je su nezakonita partijska, kumovska i prijateljska zapošljavanja, rasipanja novca građana po utvrđenim zaslugama i još mnogo toga o čemu treba da brinu institucije sistema naše države.

S.M.

1 KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]