Iz arhiva Skala radija: Jokiću, đe je novac od prodaje audija? (26/08/2018)

0
Audi otputovao za Budvu, a niko ne zna đe je završio novac?

Jokiću, đe je novac od prodaje audija?

Jokiću, đe je novac od prodaje audija?

Krajem oktobra prošle godine Vladimir Jokić, predsjednik kotorske opštine prodao je opštinski Audi A6. Kome, za koliko i đe su novci od prodaje još uvijek niko ne zna. Istina, to pitanje Jokiću ne postavlja kotorska opozicija, ali ni nevladine organizacije kojima je većinski lijepo pod šinjelom nove koalicione vlasti.

Ono što Skala zna, doduše nezvanično, Audi A6 je prodat  izvjesnom biznismenu iz Budve za 20.700 eura. Prestižni automobil za cijenu prosječnog.

Da podsjetimo:

Samo nekoliko dana nakon dolaska na kotorski prijesto, Vladimir Jokić je, ispostaviće se kasnije, realizovao jednu od tri kapitalne zamisli.

Skupština kotorske opštine je 27. 03. 2017. godine donijela odluku da proda putničko vozilo “Audi A6 Quatro” putem javnog poziva.

Glavni argument Jokiću, kao predlagaču, bio je da kotorskoj opštini nije potrebno luksuzno vozilo i da će sredstva dobijena od prodaje biti upotrijebljena za rješavanje socijalnih slučajeva.

“Audi” star dvije godine i devet mjeseci, kupljen za 52.876 eura, procijenjen je na 28.700 eura, a po svoj prilici prodat budvanskom biznismenu za 20. 700 eura.

Cijelih 8 hiljada manje od procijenjene vrijednosti.

Jokić je audi prodao za male pare još u oktobru prošle godine.

Doduše, javnost o tome nije obaviještena, pa se sa sigurnošću ne zna da li je posao godine realizovan i time prestala noćna mora kotorskom predsjedniku?

Zašto Jokić ćuti i zašto ga za audi nije pitao niko od opozicionih odbornika, i dalje ostaje tajna. Ima nagađanja da je priča oko prodaje audija smišljena od samog početka za poznatog kupca, ali za to, bar za sad, nema dovoljno dokaza. A na pitanje zašto odbornici opozicije ćute, nema odgovora ni dan danas.

Ono što je sigurno, naši građani u stanju socijalne potrebe, od ove transakcije nijesu dobili ni jedan jedini cent. Istina, nije to jedino neispunjeno obećanje Vladimira Jokića. Uostalom, kako da raspoređuje novac za koji se od oktobra ne zna ni da li je uplaćen na račun opštine, ni ko ga je i koliko uplatio?

Osim prodaje audija, Jokić je uspio da postavi semafor ispred glavnih gradskih vrata i na taj način, po njegovim riječima, značajno ublaži saobraćajni kolaps jedinom saobraćajnicom kroz Kotor. Postavio je semafor ispred glavnih gradskih vrata koji se šepuri nadmeno mijenjajući boje, poput njegovog idejnog tvorca. Po potrebi, ali ne saobraćaja i rješavanja problema, nego upravo stvaranja slike koja izaziva smijeh i vjeru da se ipak u vođenju politike kotorske uprave uključila skrivena kamera.

Skala radio neće prestati sa pitanjem Jokiću đe je novac od prodaje audija. Znamo da neće odgovoriti jer je prevario građane. Nije mu prvi put, a ni posljednji, očigledno. Samo je pitanje do kada? A Skala će ga pitati najmanje jednom mjesečno.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]